Η ώρα του όρκου και της ευθύνης για τους αυτοδιοικητικούς | Epirus World

Η ώρα του όρκου και της ευθύνης για τους αυτοδιοικητικούς

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έχουν επιλέξει οι περισσότεροι νέοι δήμαρχοι για την ορκωμοσία τους και την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβουλίων που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους από την 1η Σεπτεμβρίου. Η ώρα της ευθύνης λοιπόν, τρεις μήνες μετά τις εκλογές έφτασε και μαζί έφτασε η στιγμή όπου θα δοκιμαστούν στην πράξη δυνατότητες συνεργασιών και συγκλίσεων, απαραίτητες μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής παρά τις ρυθμίσεις που έφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Και οι συνεργασίες είναι απαραίτητες όχι μόνο στους μεγάλους δήμους αλλά και στους μικρότερους καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου οι νέοι δήμαρχοι διαθέτουν και την απόλυτη πλειοψηφία.

Από τους δεκαοκτώ δημάρχους στην Ήπειρο οι δέκα συνεχίζουν για δεύτερη θητεία και οι άλλοι οκτώ θα βρεθούν για πρώτη φορά στο αξίωμα του δημάρχου.

Καθήκοντα για πρώτη φορά αναλαμβάνουν ο Μωυσής Ελισάφ στο Δήμο Ιωαννιτών, ο Νίκος Γεωργάκος στο Δήμο Πρέβεζας, ο Γιώργος Σουκουβέλος στο Δήμο Ζαγορίου (είχε διατελέσει δήμαρχος Τύμφης στην προ Καλλικράτη και Κλεισθένη εποχή), ο Νίκος Εξάρχου στο Δήμο Κόνιτσας, η Ροζίνα Βαβέτση στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο Χρήστος Χασιάκος στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων (επίσης είχε διατελέσει δήμαρχος στο παρελθόν), ο Νίκος Ζαχαριάς στο Δήμο Πάργας και ο Γιάννης Καραγιάννης στο Δήμο Σουλίου.

Συνεχίζουν ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, Γεωργίου Καραισκάκη Περικλής Μίγδος, Ζηρού Νίκος Καλαντζής, Φιλιατών Σπύρος Παππάς, Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια καθώς είχαν συγκεντρώσει άνω του 50% από την πρώτη Κυριακή έχουν ο Γιάννης Λώλος στην Ηγουμενίτσα, ο Σπύρος Παππάς στους Φιλιάτες, ο Γιάννης Σεντελές στα Βόρεια Τζουμέρκα, ο Κώστας Καψάλης στο Πωγώνι και ο Περικλής Μίγδος στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου