Ο Τραμπ πρότεινε την ρίψη ατομικών βομβών για να καταπολεμήσουν τους κυκλώνες | Epirus World

Ο Τραμπ πρότεινε την ρίψη ατομικών βομβών για να καταπολεμήσουν τους κυκλώνες

Για ακόμα μια φορά ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τους άφησε όλους εμβρόντητους όταν πρότεινε τη ρίψη πυρηνικών βομβών εναντίον κυκλώνων πριν να πλήττουν τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ο Τραμπ ρώτησε συμμετέχοντες σε συνάντηση για τους κυκλώνες, εάν θα ήταν εφικτό, για να εμποδίζεται ο σχηματισμός τους στη θάλασσα, να ρίχνεται ατομική βόμβα στο κέντρο τους.
Ανώνυμη πηγή που επικαλείται ο ιστότοπος ανέφερε πως οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση έμειναν εμβρόντητοι. Ο Axios δεν διευκρινίζει πότε ακριβώς έριξε την ιδέα στο τραπέζι ο Τραμπ.
Η πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι καινούργια, διευκρινίζει πάντως ο ιστότοπος. Την είχε διατυπώσει για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950 ένας επιστήμονας που εργαζόταν για την αμερικανική κυβέρνηση, επί των ημερών του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στην προεδρία των ΗΠΑ.
Έκτοτε, η ιδέα επανέρχεται τακτικά στο προσκήνιο, μολονότι η επιστημονική κοινότητα συναινεί ότι δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον Axios, ο Τραμπ ρώτησε συνεργάτες του το 2017 για πρώτη φορά εάν η κυβέρνησή του θα έπρεπε να βομβαρδίζει τους κυκλώνες για να τους εμποδίζει να πλήττουν την ξηρά. Σε εκείνη την πρώτη συζήτηση, ο μεγιστάνας δεν αναφέρθηκε στη χρήση πυρηνικών όπλων.
Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα του ιστότοπου μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Ο στόχος» να σταματήσουν οι κυκλώνες «δεν είναι κακός», έκρινε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πως ο Τραμπ έκανε την πρόταση που του αποδίδεται.
Οι ΗΠΑ πλήττονται συχνά από καταστροφικούς κυκλώνες. Το 2017, η χώρα επλήγη από τον κυκλώνα Χάρβεϊ, τον ισχυρότερο της τελευταίας 12ετίας. Έκτοτε, η ανατολική ακτή των ΗΠΑ χτυπήθηκε από σειρά καταστροφικών ακραίων καιρικών φαινομένων, με χιλιάδες νεκρούς και ζημίες ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου