Υποχωρεί η στάθμη της λίμνης, αποκαλύπτονται… πυθμένας και σκουπίδια! | Epirus World

Υποχωρεί η στάθμη της λίμνης, αποκαλύπτονται… πυθμένας και σκουπίδια!

Το μεγάλο διάστημα ανομβρίας και οι υψηλές θερμοκρασίες αφήνουν το… αποτύπωμά τους στη λίμνη των Ιωαννίνων. Η στάθμη της Παμβώτιδας έχει υποχωρήσει σημαντικά και ήδη σε ορισμένα σημεία σχηματίζονται… παραλίες καθώς αποκαλύπτεται ο πυθμένας της λίμνης. Εικόνες ανάλογες με κείνες του Σεπτεμβρίου του 2017 όταν και πάλι η στάθμη είχε υποχωρήσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Τον τελευταίο ενάμισι μήνα οι βροχοπτώσεις στην περιοχή ήταν περιορισμένες. Με δεδομένο ότι οι πηγές που τροφοδοτούν την λίμνη είναι ελάχιστες το αποτέλεσμα αυτό είναι αναπόφευκτο. Και επειδή ο Αύγουστος είναι ακόμη στην αρχή, αν η ανομβρία συνεχιστεί τότε σίγουρα η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Αυτό που έχει αξία είναι ότι η υποχώρηση της στάθμης της λίμνης δεν συνδυάζεται με την παρουσία φυτοπλαγκτόν στην επιφάνειά της.
Η εικόνα μάλιστα που δίνεται αυτό το διάστημα είναι αυτή της καθαρής Παμβώτιδας!
Βέβαια η πτώση της στάθμης αποκαλύπτει την ρύπανση από τον ανθρώπινο παράγοντα. Πάσης φύσεως σκουπίδια και πλαστικά…
Δίνεται βέβαια η δυνατότητα της απομάκρυνσής τους, γεγονός που θα πρέπει να δουν οι αρμόδιοι, είτε ο Φορέας, είτε ο Δήμος είτε σε συνεργασία.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου