Νέα σελίδα για την Μεταλλουργική Ηπείρου! | Epirus World

Νέα σελίδα για την Μεταλλουργική Ηπείρου!

Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Μεταλλουργική Ηπείρου». Πρόκειται για την γνωστή μας Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου, η οποία πλέον, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα λειτουργεί ως ΑΕ και όχι ως υποκατάστημα. Η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους και  ολοκληρώθηκε μόλις τώρα ανοίγοντας τυπικά και ουσιαστικά μια νέα σελίδα για την βιομηχανία που είναι εγκατεστημένη δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η Μεταλλουργική πέρασε στην ιδιοκτησία της ElvalHalcor την άνοιξη του 2018 μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Το ελληνικό δημόσιο την πούλησε έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ οι εργαζόμενοι είχαν μεταταχθεί σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Η μονάδα εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία με στόχο την πλήρη ανάπτυξή της το προσεχές διάστημα.

Εκτιμάται ότι από το 2020 μπορεί να είναι κερδοφόρα και αξιοποιώντας συνέργειες και το δίκτυο του ομίλου να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε νέα προϊόντα και νέες αγορές σε Κύπρο και Βαλκάνια, πραγματοποιώντας τζίρο  της τάξης των 40 εκατ. ευρώ.

Στόχος της ElvalHalcor, είναι με μικρές επενδύσεις στην παραγωγή  και αξιοποίηση του διεθνούς εμπορικού δικτύου της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ», η πρώην ζημιογόνος μονάδα να γίνει μια δυναμική εξαγωγική εταιρεία.

Το εργοστάσιο στο Κεφαλόβρυσο παράγει όλους τους τύπους δισκίων κερμάτων και δακτυλίων,  και με την ολοκλήρωση επενδύσεων της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, μπορεί να παράγει 5.000 τόνους προϊόντων.

Αξιοποιώντας τις συνέργειες ως μέλος του ομίλου ElvalHalcor, σύμφωνα με πληροφορίες, στη στρατηγική της διοίκησης είναι να επεκτείνει τις πωλήσεις της και την γκάμα των παραγόμενων προϊόντων και διατηρώντας χαμηλά τα λειτουργικά της κόστη να γίνει από το 2020 μια κερδοφόρος και με προοπτικές ανάπτυξης βιομηχανία.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου