Οι τροφές που δρουν σαν αντηλιακό | Epirus World

Οι τροφές που δρουν σαν αντηλιακό

Aν είστε ήδη διακοπές και λιώνετε στις ξαπλώστρες, μην ξεχνάτε στιγμή αυτά που ακούτε όλο το χρόνο για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, που κάποιες ώρες της ημέρας μπορεί να γίνει και ο μεγαλύτερος εχθρός.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πληθαίνουν  οι μελέτες που καταδεικνύουν ότι ορισμένες τροφές μπορεί να βελτιώνουν την ενδογενή αντηλιακή προστασία του δέρματος. Τέτοια τρόφιμα είναι όσα περιέχουν χαλκό που διεγείρει την παραγωγή τόσο της μελανίνης όσο και της ελαστίνης, που βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητά του.
Καλές πηγές χαλκού όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι τα στρείδια, το συκώτι, τα νεφρά και τα οστρακόδερμα. Άλλα τρόφιμα που περιέχουν χαλκό είναι τα δαμάσκηνα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι πατάτες και τα καρύδια.
Αντηλιακή δράση σύμφωνα με τους ειδικούς ασκούν και οι πολυφαινόλες, όπως η EGCG στο πράσινο τσάι, η ρεσβερατρόλη στα κόκκινα σταφύλια και το ελλαγικό οξύ στα μούρα που έχει και αντικαρκινική δράση.
Άλλα τρόφιμα κατάλληλα για βελτίωση της φυσικής αντηλιακής προστασίας του δέρματος  θεωρούνται  μεταξύ άλλων, οι τομάτες, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι, τα μούρα, τα σταφύλια, τα ρόδια, τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, τα γκρέιπφρουτ, τα λιπαρά ψάρια, ο λιναρόσπορος, τα καρύδια αλλά και ο καφές.
Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία προστατεύει το δέρμα από το ηλιακό έγκαυμα το καλοκαίρι.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου