Υπό έλεγχο σε Κομπότι και Γ. Καραϊσκάκη , σε εξέλιξη στον Κακόλακκο | Epirus World

Υπό έλεγχο σε Κομπότι και Γ. Καραϊσκάκη , σε εξέλιξη στον Κακόλακκο

Στον Κακόλακκο εστιάζεται το δυσκολότερο πύρινο μέτωπο των τελευταίων ωρών. Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή στην οποία είναι σχεδόν αδύνατη η επιχείρηση επίγειων δυνάμενων και επιχειρείται να τεθεί υπό έλεγχο με συνεχείς ρίψεις νερού που κάνει το ελικόπτερο. Η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς ωστόσο θεωρούνται κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την εξέλιξη που θα έχει. Στην περιοχή βρίσκονται επίγειες δυνάμεις για να παρέμβουν εφόσον απαιτηθεί ενώ σε ετοιμότητα είναι και ο Δήμος Πωγωνίου. Την ίδια ώρα περιορίζονται τα πύρινα μέτωπα στο Νομό Άρτας.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Κομπότι η οποία κατέκαψε καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις αλλά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Στην φωτιά επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις όπως επίσης τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης.

Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι δύο φωτιές που είχαν ξεσπάσει στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη κοντά στην τοπική κοινότητα Σκουληκαριάς.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Δήμου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αστροχωρίου.

Οι δύο φωτιές κατέκαψαν περιορισμένες εκτάσεις δάσους ελάτης.

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη συγχαίρει και ευχαριστεί το σύνολο των εργαζομένων της Πυροσβεστικής για την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα στην αντιμετώπιση των περιστατικών καθώς επίσης και για την άψογη συνεργασία!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου