Ιωάννινα:Εγκληματικό Παιδιά Να Κάνουν Ποδήλατο Τη Νύχτα ...Σε Δρόμο Καρμανιόλα ... | Epirus World

Ιωάννινα:Εγκληματικό Παιδιά Να Κάνουν Ποδήλατο Τη Νύχτα ...Σε Δρόμο Καρμανιόλα ...

Ήταν 22.00 το βράδυ της  9ης  Αυγούστου όταν σε περιοχή του νομού Φθιώτιδας ένας 44χρονος αλλοδαπός οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε παρέα   5 παιδιών που έκαναν ποδήλατο με αποτέλεσμα  να κοπεί το νήμα της ζωής ενός 14χρονου αγοριού  και μαζί  και της οικογένειάς του αφού την απουσία του παιδιού τους θα την κουβαλούν  στην καθημερινότητά τους και στην ψυχή τους  μέχρι να φύγουν από τη ζωή ..
Και να ήταν το μοναδικό συμβάν .......δυστυχώς δεν είναι    και αν οι γονείς δεν μάθουν στα παιδιά τους που μπορούν να κυκλοφορούν τη νύχτα με τα ποδήλατά τους ,αν  δεν τα μάθουν να φορούν κράνος ,αν δεν τα μάθουν να φέρουν τα απαραίτητα διακριτικά   στα ποδήλατά τους που θα τα κάνουν  πιο ευδιάκριτα σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτο φωτισμό ,τότε δυστυχώς η αστυνομία θα  βγάλει και άλλα ανάλογα δελτία Τύπου ...
Φυσικά ευχόμαστε να μην συμβεί  ποτέ ξανά  κάτι ανάλογο  όχι μόνο στα Ιωάννινα αλλά σε καμιά περιοχή της Ελλάδας και του κόσμου ,αφού όταν χάνεται ένα παιδί διασαλεύεται η φυσική ροή της ζωής ...
Απόψε το βράδυ   όμως λίγο μετά τις 21.00   συναντήσαμε μπροστά μας    δύο  μικρά παιδιά να κινούνται με τα ποδήλατά τους  σε έναν δρόμο που ακόμη και οι  ενήλικες οδηγοί κοιτάνε  πως και πως να τον αποφύγουν ιδιαίτερα  το βράδυ ,τη Βλαχόστρατα ..
 Σε έναν  δρόμο  που  πληροί όλες τις προϋποθέσεις να συμβεί ατύχημα ,τι θα  μπορούσε άραγε να συμβεί απόψε  αν ένας οδηγός δεν  αντιλαμβάνονταν έγκαιρα την ύπαρξη των πιτσιρικάδων ,τι  θα  μπορούσε να συμβεί  αν  από το σημείο περνούσε ένας οδηγός που είχε καταναλώσει αλκοόλ;
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορατότητα ήταν περιορισμένη στο σημείο που συναντήσαμε τα παιδιά καθώς υπήρχε πυκνός καπνός από φωτιά που είχε εκδηλωθεί στη Βουνοπλαγιά  .
Καλοκαίρι είναι και οι πιτσιρικάδες κοιτούν να "ρουφήξουν" και τη τελευταία μέρα ξεγνοιασιάς μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία   και καλά κάνουν ,το καλοκαίρι  άλλωστε τους ανήκει..
 Ως γνωστό όμως   έχουν αρκετές φορές  άγνοια κινδύνου για πολλά πράγματα  που κάνουν στην καθημερινότητά τους ...
Το ποδήλατο  μπορεί να είναι μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητές τους  ,δυστυχώς όμως  αποτελεί συχνά αιτία σοβαρών έως και θανατηφόρων τραυματισμών και για το λόγο  αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους  γονείς να   ενημερώνουν ,να εκπαιδεύουν και να υπενθυμίζουν  κάθε μέρα στα παιδιά τους όλα εκείνα που  είναι απαραίτητα για την ασφάλειά τους   .
Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά του σήμερα είναι οι μελλοντικοί οδηγοί και γονείς ,ας φροντίσουμε για την ασφάλειά  τους   γιατί δεν θέλουμε και δεν πρέπει να  ξαναδιαβάσουμε ειδήσεις όπως εκείνη της Φθιώτιδας που βύθισε στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό ..
.
ΠΗΓΗ - epirus-tv-news.gr


Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου