Στην μελέτη η ανάπλαση των στρατιωτικών φυλακών | Epirus World

Στην μελέτη η ανάπλαση των στρατιωτικών φυλακών

Δυόμισι χρόνια μετά την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης του έργου.

Είχε προηγηθεί πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με αντικείμενο την ανάπλαση του χώρου και την μετατροπή του σε καλλιτεχνικό πάρκο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ωστόσο για να φτάσει στο σημείο της δημοπράτησης θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος καθώς προϋπόθεση είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης.  

Τα χρονικά περιθώρια, αφού το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα είναι περιορισμένα.

Η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα οκτώ μηνών και όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η σύμβαση θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σκοπός της παρέμβασης αποτελεί η διατήρηση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του χώρου και η ανάδειξη αυτών φιλοξενώντας σε όλη τη διάρκεια του έτους περιοδικά εκθετήρια τοπικών προϊόντων και εργαστήρια δραστηριοτήτων.

Ο μεγάλος ακάλυπτος χώρος της περιοχής επέμβασης θα οργανωθεί με προτεινόμενους νέους ανοιχτούς χώρους θεματικών κήπων με μόνιμες ή μη καλλιτεχνικές δημιουργίες – υπαίθριου σινεμά – ήπιων μορφών αθλητισμού και χώρων αναψυχής.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου