Το γεφύρι της Πλάκας «ξαναγεννιέται» | Epirus World

Το γεφύρι της Πλάκας «ξαναγεννιέται»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναστήλωσης στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, τεσσεράμισι χρόνια μετά την κατάρρευσή του.

Τα έργα εξελίσσονται κυρίως στο δυτικό κι ανατολικό βάθρο ώστε να τοποθετηθεί ο μεταλλότυπος, δηλαδή το καλούπι για την ανάπτυξη του μεγάλου τόξου που αποτελούσε το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του γεφυριού.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στόχος είναι οι εργασίες να αποπερατωθούν το φθινόπωρο ωστόσο το καλούπι θα παραμείνει στη θέση του και την χειμερινή περίοδο προκειμένου να καταγραφούν και να μελετηθούν «αντιδράσεις» του έργου.
Τον Φεβρουάριο του 2020 αναμένεται να γίνει η παράδοση. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη αναστήλωση στην Ελλάδα τέτοιας κλίμακας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την επιστημονική κοινότητα του τόπου.
Το Σάββατο το εργοτάξιο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου