Ο Υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε την μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Ήπειρο! | Epirus World

Ο Υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε την μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Ήπειρο!

Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Ανάπτυξης που σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην Ήπειρο!!! Το θέμα ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με το χαρτοφυλάκιό του καθώς αφορούσε στα σκουπίδια και μάλιστα σ’ αυτά της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων. Ανάπτυξη και σκουπίδια προφανώς δεν μπορούν να ταυτιστούν ωστόσο, στην παρούσα φάση είναι δευτερευούσης σημασίας. Το σημαντικό είναι ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης (όχι ο Υπουργός Εσωτερικών ή Περιβάλλοντος) προανήγγειλε την μεταφορά απορριμμάτων από τα Ιόνια Νησιά στην Ήπειρο, δηλαδή στα Γιάννινα!

Ένα χρόνο πριν ο τότε Υπουργός Εσωτερικών είχε κλείσει ερμητικά την πόρτα στους Κερκυραίους οι οποίοι ασκούσαν έντονη πολιτική πίεση, βάζοντας τέλος στο σενάριο της μεταφοράς στην Ήπειρο και απαιτώντας να δοθεί λύση εντός των γεωγραφικών ορίων του Νησιού.
Σήμερα, με τα προβλήματα να είναι πιεστικά, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι βρίσκει την εύκολη λύση της μεταφοράς, καθώς ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν προχώρησε τυχαία και συμπτωματικά στις συγκεκριμένες δηλώσεις.
Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι», ο τομέας των σκουπιδιών ήταν ένα «Βατερλώ ανυπέρβλητου μεγέθους» σε όλη τη χώρα, πλην των Περιφερειών  Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
Επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση παρότι ήταν αυτή που έδωσε το πράσινο φως για το εργοστάσιο της Ηπείρου με την μέθοδο της συγχρηματοδότησης και φυσικά άνοιξε παράθυρο για τα σκουπίδια της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων.
 «Δύο περιφέρειες, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, είναι οι μόνες δύο περιφέρειες στην Ελλάδα, που αποφάσισαν παρά την εντολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μην πειθαρχήσουν και να μην ακυρώσουν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτές οι δύο Περιφέρειες είναι οι μόνες οι οποίες σήμερα έχουν σύγχρονους σταθμούς επεξεργασίας απορριμμάτων και θα χρησιμοποιηθούν έστω και παρενθετικώς για ένα χρονικό διάστημα για να ανακουφίσουν περιοχές όπως τα Ιόνια Νησιά, βλέπε τι γίνεται στην Κέρκυρα, όπου ο εκεί Περιφερειάρχης Γαλιατσάτος με το ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να μην κάνει απολύτως τίποτα, έχει αφήσει την Κέρκυρα μέσα στα σκουπίδια από την ανικανότητά του. Τι πρέπει να κάνουμε; Να τα φάμε τα σκουπίδια; Σας λέω: Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία ακολούθησαν το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, σήμερα έχουν τα εργοστάσια, δεν έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. Ιόνια Νησιά, Αττική, ακυρώσανε το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά. Τι κάνανε; Μια τρύπα στο νερό. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν και τα μούτρα να μιλάνε!» 
Μπορεί η μεταφορά των απορριμμάτων στην Ήπειρο να αποτελεί την εύκολη λύση και για την Κυβέρνηση και για τους φορείς της Κέρκυρας και της Λευκάδας, όμως δεν πρόκειται για μία απλή διαδικασία.
Το πρώτο και κύριο ζήτημα είναι το υπόλειμμα που θα υπάρξει. Οι ΧΥΤΑ της Ηπείρου δεν αντέχουν και σε καμία περίπτωση η περιοχή δεν μπορεί να μετατραπεί σε χωματερή των τουριστικών νησιών του Ιονίου.
Δείτε την συνέντευξη εδώ..
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου