Μάχη με τις φλόγες: Υπάρχουν 4 ενεργά μέτωπα σήμερα το πρωί - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής | Epirus World

Μάχη με τις φλόγες: Υπάρχουν 4 ενεργά μέτωπα σήμερα το πρωί - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη σε ενεργά μέτωπα σε όλη την χώρα για τις φωτιές.
Από τις 51 φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, σε ορισμένες οι πυροσβέστες συνέχιζαν τη μάχη για να τις σβήσουν, με τις περισσότερες δυσκολίες να αντιμετωπίζονται σε πέντε από αυτές. Συγκεκριμένα, η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται στα Καλάβρυτα, την Βοιωτία, την Φλώρινα, την Πρέβεζα και τα Κύθηρα.

Στην Πρέβεζα η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα και στο σημείο βρίσκονται συνολικά 33 πυροσβέστες. Στα Καλάβρυτα, ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Μουρίκι, όπου 35 συνολικά 
πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, έχοντας να αντιμετωπίσουν και δυνατούς ανέμους.
Στα Κύθηρα η φωτιά έχει οριοθετηθεί, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν το έργο κατάσβεσής της. Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 7 πυροσβέστες, προσπαθούν επίσης να την θέσουν υπό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Αμυγδαλές Λάρισας, όπως και στο Ρύζι Φαρσάλων, όπου ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν. Υπό μερικό έλεγχο είναι και οι πυρκαγιές σε Μεσόκαμπο Σάμου, Αφρα Κέρκυρας και την περιοχή Ριόλος στην Αχαΐα.

51 πυρκαγιές σε δάση το τελευταίο 24ωρο
Πολλές φωτιές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, σημειώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές, όπου πάνω από 700 πυροσβέστες, με 258 οχήματα και 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιχείρησαν να τις σβήσουν. Σε ορισμένες μετείχαν και εθελοντικά οχήματα, αλλά και 38 υδροφόρες. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν, αλλά υπάρχουν αρκετά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου