Το Πήλιο προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα | Epirus World

Το Πήλιο προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα
















Το Πήλιο, το Βουνό των Κενταύρων κρύβει στα «σπλάχνα» του μοναδικές ομορφιές και σπάνιους θησαυρούς της φύσης. Όσοι το επισκέπτονται μένουν γοητευμένοι και ανανεώνουν το ραντεβού της για την επόμενη φορά. Εξάλλου, εκτός από τις ομορφιές της φύσης, το Πήλιο μπορεί να καυχιέται και για τα όμορφα και γραφικά χωριά του, που προσελκύουν τον ενδιαφέρον των επισκεπτών όλο τον χρόνο.
Ανάμεσά τους η Μακρυνίτσα και η Πορταριά, που αποτελούν σταθερή προτίμηση των επισκεπτών, είτε τον χειμώνα είτε το καλοκαίρι.
Η Πορταριά είναι από τα πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου κι ένας τόπος που «παντρεύει» με απίστευτη μαεστρία την κοσμοπολίτικη πλευρά με την παραδοσιακή. Γραφική και όμορφη, σε κοντινή απόσταση από τον Βόλο, συνδυάζει βουνό και θάλασσα με «ατού» την εκπληκτική θέα στον Παγασητικό.
Και η Μακρυνίτσα, όμως, φημίζεται για τη θέα της, που κόβει την ανάσα. Το γραφικό χωριό με τα παλιά αρχοντικά και τις πέτρινες πλατείες βρίσκεται, στη δυτική πλευρά του Πηλίου και μοιάζει να έχει χτιστεί… κατακόρυφα, καθώς τα σπίτια στα δύο άκρα του οικισμού έχουν υψομετρική διαφορά τουλάχιστον 400 μέτρων!








Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου