Οι δώδεκα βουλευτές της Ηπείρου, η δύναμη των κομμάτων | Epirus World

Οι δώδεκα βουλευτές της Ηπείρου, η δύναμη των κομμάτων

Με την καταμέτρηση των σταυρών να βαίνει προς την ολοκλήρωσή της η εικόνα για την Ήπειρο και τα νέα πρόσωπα που θα την εκπροσωπήσουν στη Βουλή έχει αποτυπωθεί χωρίς να υπάρχουν περιθώρια ανατροπών. Στο Νομό Ιωαννίνων η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τέσσερις έδρες και νέοι βουλευτές εκλέγονται ο Κώστας Τασούλας, η Μαρία Κεφάλα, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Γιώργος Αμυράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία έδρα και εκλέγεται η Μερόπη Τζούφη. Στην Άρτα η Νέα Δημοκρατία κερδίζει μία έδρα και εκλέγεται ο Γιώργος Στύλιος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Όλγα Γεροβασίλη και από το Κίνημα Αλλαγής ο Χρήστος Γκόγκας.

Στην Πρέβεζα εκλέγεται ο Στέργιος Γιαννάκης από τη Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη Θεσπρωτία επαναλαμβάνεται η εικόνα του 2015 με τον Βασίλη Γιόγιακα από τη Νέα Δημοκρατία και τον Μάριο Κάτση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ήπειρο η Νέα Δημοκρατία πήρε βραχεία κεφαλή καθώς η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις τρεις μονάδες. Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκέντρωσε το 39,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 36,1. Το ΚΙΝΑΛ έφτασε στο 9,6, το ΚΚΕ στο 4,8, το ΜέΡΑ25 πήρε το 2,4% και η Ελληνική Λύση το 1,8%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε πρώτο κόμμα στην Άρτα αγγίζοντας το 40% ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε ολόκληρη την χώρα ενώ στο Νομό Ιωαννίνων υπολείπεται κατά μιας μονάδας της Νέας Δημοκρατίας μένοντας στη δεύτερη θέση με διαφορά μικρότερη των εννιακοσίων ψήφων.

Το ΚΙΝΑΛ πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό του, σχεδόν 13% στο Νομό Θεσπρωτίας ενώ στην Άρτα όπου κερδίζει την έδρα έμεινε στο 8,4%.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου