Περιμένει απάντηση η Λευκάδα, παίρνει πίσω το υπόλειμμα.. | Epirus World

Περιμένει απάντηση η Λευκάδα, παίρνει πίσω το υπόλειμμα..

Την κατ’ αρχήν απάντηση από την Ήπειρο για την δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων αναμένει η Λευκάδα. Η προ έτους αδιάλλακτη στάση των αυτοδιοικητικών της περιοχής έχει καμφθεί και πλέον οι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν συνυπολογίζοντας βέβαια και τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να υπάρξουν. Ο Δήμος Λευκάδας έχει υποβάλλει αίτημα για μεταφορά 25 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων ωσότου ολοκληρωθεί η δική του μονάδα διαχείρισης. Το αίτημα βρίσκεται στα χέρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Μονάδας ΑΣΑ και των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Μέχρι στιγμής επίσημα δεν έχει απαντηθεί ωστόσο ο Δήμος Λευκάδας εκτιμά ως θετική την στάση των αυτοδιοικητικών όπως αποτυπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ.

Το Epiruspost επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή ο οποίος διαλεύκανε το τοπίο σχετικά με την διαχείριση του υπολείμματος.

Αυτό άλλωστε ήταν και το μείζον θέμα που ανέκυψε καθώς το εργοστάσιο της Ηπείρου έχει την δυνατότητα διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά οι ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου δεν έχουν κανένα περιθώρια να υποδεχθούν ποσότητες υπολειμμάτων πέραν αυτών της Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας λοιπόν ξεκαθάρισε ότι «έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε το υπόλειμμα πίσω καθώς ήδη υπάρχει προγραμματική σύμβαση για την διαχείρισή του μετά από επεξεργασία».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι αυτό θα το διευκρινίσει και προς τους φορείς της Ηπείρου εφόσον λάβει την καταρχήν θετική απάντηση.

Για την μεταφορά απορριμμάτων θα πρέπει να ξεπεραστούν κι άλλα νομικά εμπόδια που μπορεί με μια πρώτη ματιά να μοιάζουν δύσκολα όμως όταν ανακύπτουν λόγοι δημόσιας υγείας –χαρακτηριστική η περίπτωση του Δήμου Αιγιαλείας που βρήκε λύση στη Δυτική Μακεδονία- τότε επιλύονται σε χρόνο ρεκόρ.

Με δεδομένη την κατάσταση πάντως που επικρατεί στην Ήπειρο –νομαρχιακούς φορείς υπό διάλυση και περιφερειακό να μην έχει συγκροτηθεί- είναι άγνωστο αν και ποιος θα απαντήσει στην Λευκάδα…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου