Οκτώ περιφερειακοί σταθμοί ρωτούν τον Πρωθυπουργό… Τι λέει για την ασφάλεια και τα διόδια | Epirus World

Οκτώ περιφερειακοί σταθμοί ρωτούν τον Πρωθυπουργό… Τι λέει για την ασφάλεια και τα διόδια

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης, έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε οκτώ περιφερειακούς σταθμούς. Οκτώ δημοσιογράφοι έθεσαν πάνω από είκοσι ερωτήματα τόσο για θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής όσο και για ζητήματα περιφερειακής πολιτικής κι ανάπτυξης. Στην διακαναλική του Πρωθυπουργού από την Ήπειρο συμμετείχε ο τηλεοπτικός σταθμός TV1 και ερωτήματα έθεσε η Έλενα Χριστοφορίδου. Η ασφάλεια των πολιτών στην καθημερινότητά τους, η στήριξη των νέων ώστε να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα και το κόστος των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους αποτέλεσαν τις τρεις ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα.

Δεκάδες άλλες τέθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Star Κεντρικής Ελλάδας, Ena Channel, Κρήτη TV, Ionian TV, TRT- Δίκτυο HELLASNET, Flash TV και Δέλτα Τηλεόραση.

Ο Πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον πολιτικό του αντίπαλο και για τα θέματα ασφάλειας του πολίτη: «Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θέλει να επαναφέρει την αναλογία προσλήψεων ένα προς πέντε και παράλληλα ότι θα κάνει 1500 προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Κάθε χρόνο έχουμε 9.500 αποχωρήσεις, με τον κανόνα ένα προς πέντε θα μας αντιστοιχούν 1800 προσλήψεις. Αν από αυτές προσλήψεις προχωρήσει σε 1500 προσλήψεις αστυνομικών τότε στους υπόλοιπους τομείς θα μπορούμε να πάρουμε μόνο 300.

Το θέμα της ασφάλειας είναι προτεραιότητα ωστόσο μπορεί να υπάρξει βελτίωση με θεσμικές αναδιαρθρώσεις στην αστυνομία, βγάζοντας πχ τους αστυνομικούς στο δρόμο από τα γραφεία ή από την φύλαξη υψηλών προσώπων είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το να πάμε όμως σε μία λογική όπου θα αφήσουμε το κοινωνικό κράτος δίχως προσλήψεις τότε ποιον θα βοηθήσει».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα επισημαίνοντας ότι το σύνολο αυτών ξεμπλόκαρε και ήδη αρκετά έχουν ολοκληρωθεί ενώ για τα διόδια και το κόστος τους τόνισε ότι σε δεκαοκτώ μήνες θα είναι σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα όπου ο χρήστης θα πληρώνει ανάλογα με τα χιλιόμετρα που χρησιμοποιεί.

«Η κυβέρνηση αυτή κατάφερε να τελειώσει τα έργα που έμεναν στη μέση για δεκαετίες. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώσαμε έργα πνοής όπως τα μεγάλα οδικά δίκτυα. Προφανώς όμως δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τις συμβάσεις. Οι τιμές των διοδίων είναι αποτέλεσμα των αρχικών συμφωνιών. Σε δεκαοκτώ μήνες όμως θα έχουμε σε λειτουργία τα ηλεκτρονικά διόδια που δημιουργούν ένα πλαίσιο δικαιοσύνης. Είναι μία σοβαρή παρέμβαση εκσυγχρονισμού», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου