Ο άνεμος σάρωσε και τα Γιάννινα.. Ξεριζωμένα δέντρα και προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ | Epirus World

Ο άνεμος σάρωσε και τα Γιάννινα.. Ξεριζωμένα δέντρα και προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ

Δέντρα ξεριζωμένα, δρόμους κλειστούς και πολλά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ άφησε το μπουρίνι που ξέσπασε τη νύχτα με διαφορετική ένταση σε κάθε περιοχή της Ηπείρου, ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων. Για είκοσι λεπτά περίπου ανεμοστρόβιλος χτύπησε την πόλη των Ιωαννίνων ενώ την ίδια ώρα οι κεραυνοί έπεφταν με μορφή… καταιγίδας. Το σκηνικό ήταν τρομακτικό μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Ευτυχώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την περιοχή δεν άφησαν σοβαρά προβλήματα. Από νωρίς το πρωί πάντως όλες οι υπηρεσίες είναι επί ποδός ώστε να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα από το οδικό δίκτυο και να αποκαταστήσουν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρενέβη σε δεκαεννιά περιπτώσεις για κοπές δέντρων κυρίως πέριξ του λεκανοπεδίου, σε χωριά της Ζίτσας, του Πωγωνίου και του Ζαγορίου.

Παρείχε βοήθεια σε δύο περιπτώσεις για διάσωση ζώων ενώ χρειάστηκε να κινητοποιηθεί δύο φορές για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ που προκλήθηκαν από διακοπή ρεύματος.

Επί ποδός βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία με συνεργεία παρεμβαίνει σε διάφορα σημεία για την απομάκρυνση δέντρων και φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου