Ζητούν χρήματα για «μαϊμού» σεμινάρια.. | Epirus World

Ζητούν χρήματα για «μαϊμού» σεμινάρια..

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα κρούσματα εταιρειών που, με πρόσχημα τα σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ, ζητούν προκαταβολή χρημάτων για την «παροχή προσωρινής βεβαίωσης», κάτι που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και φυσικά δεν κατοχυρώνει την επιχείρηση σε επικείμενο έλεγχο.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα τα σεμινάρια αυτά ή δεν υλοποιούνται καθόλου ή είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, αφού δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως αναφέρεται, για παράδειγμα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δεν επιτρέπεται.
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ιωαννίνων, έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο προγράμματα κατά το α’ εξάμηνο του 2019 και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει άμεσα αίτηση συμμετοχής, βάση της οποίας θα συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του προγράμματος του β’ εξαμήνου.
Επιπλέον εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:
  • Η δημιουργία τμήματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό αιτήσεων που θα υποβληθούν.
  • Το κόστος ανέρχεται σε 70€ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται το χρηματικό τέλος υπέρ του ΕΦΕΤ)
  • Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δρα ως αρωγός στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των επιχειρήσεων διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ιωαννίνων από το 2004 έως σήμερα.
  • Τα στελέχη του ΕΦΕΤ δεν προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για τα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
  • Το Επιμελητήριο καλεί όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
  • Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη επιχειρηματιών κάποιο σχετικό κρούσμα, θα πρέπει να ενημερώσουν το Επιμελητήριο παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να κινηθεί, εάν χρειαστεί νομικά, για την προστασία των μελών του.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου