Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινά η κατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου | Epirus World

Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινά η κατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το έργο περνά στην φάση της κατασκευής καθώς υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και των εκπροσώπων της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας «Εργοδυναμική Πατρών». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 25,7 εκατομμυρίων ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το ΕΣΠΑ. Η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα, που θα διασφαλίζει ασφαλή πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο ήταν αίτημα πολλών ετών.

Επί δύο δεκαετίες άλλωστε είχαν γίνει αρκετές απόπειρες οι οποίες είχαν σκοντάψει σε εμπόδια που κατά καιρούς ανέκυψαν.

Αυτή την φορά όμως το έργο μπαίνει σε ράγες και άμεσα ξεκινά η κατασκευή του με στόχο να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, όπως προβλέπει η σύμβαση.

«Μια πολύχρονη, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Διαχειριστική Αρχή, το Δήμο Ιωαννιτών και ειδικά όσους υπερασπίστηκαν  το  έργο που λύνει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη. 

Το παραδοτέο έργο περιλαμβάνει:  οδό μήκους 4,5 χλμ με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, παράπλευρο οδικό δίκτυο εκατέρωθεν της βασικής αρτηρίας της οδού Νιάρχου και κάθετων οδών για την αποκατάσταση του παράπλευρου οδικού κυκλώματος, πεζόδρομο με ποδηλατόδρομο στη δυτική οριογραμμή και πεζοδρόμιο στην αριστερή οριογραμμή της, ένας πλήρης ανισόπεδος κόμβος σύνδεσης της οδού με την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, πέντε ισόπεδοι κόμβοι κυκλικής μορφής (roundabout), τεχνικά έργα απορροής ομβρίων και αποχέτευσης οδού, εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού. Στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΙ.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου