Κόπα Αμέρικα: Θριαμβεύτρια η Βραζιλία μέσα στο «σπίτι» της, 3-1 το Περού | Epirus World

Κόπα Αμέρικα: Θριαμβεύτρια η Βραζιλία μέσα στο «σπίτι» της, 3-1 το Περού

Η Βραζιλία κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα 2019, καθώς επικράτησε στον τελικό με 3-1 του Περού και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου στο «Μαρακανά», επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα προγνωστικά.
Ο Εβερτον στο 15′ άνοιξε το σκορ για τη «σελεσάο», μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ζουάν Ζεσούς, ενώ ο Γκερέρο ισοφ΄ρισε προσωρινά με πέναλτι στο 44'. Όμως, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, που δημιούργησε το πρώτο γκολ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του,. στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έκανε το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος η Βραζιλία έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κάρτας του Ζεσούς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους διοργανωτές να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα, στο 90' με πέναλτι του Ριτσάρλισον.
Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που η Βραζιλία φιλοξένησε το Κόπα Αμέρικα, έχοντας το απόλυτο κάθε φορά που το έκανε και τήρησε την παράδοση για ακόμη μια φορά. Το Περού ναι μεν παρουσιάστηκε αξιόμαχο στον τελικό, όπου έφτασε για πρώτη φορά μετά το 1975, όμως δεν μπορούσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά και αυτήν τη φορά.
Η διοργανώτρια είχε δείξει τις διαθέσεις της στους Περουβιανούς και στις 22 Ιουνίου, στο Σάο Πάολο, όταν για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων είχε επικρατήσει με 5-0. Δεκαπέντε ημέρες μετά το σκηνικό ναι μεν άλλαξε, αλλά όχι και η πλευρά στην οποία πήγε η νίκη και έτσι η «σελεσάο» έφτασε για ένατη φορά στην ιστορία της στην κατάκτηση του τροπαίου.
Μάλιστα, χρειάστηκε να να κάνει δώδεκα χρόνια υπομονή για να φτάσει στην... πηγή, αλλά αυτήν τη φορά όλα έδειχναν πως είναι υπέρ της.
Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Άλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Κουτίνιο (77’ Μιλιτάο), Εβέρτον (93’ Άλαν), Γκάμπριελ Ζεσούς, Φιρμίνο (75’ Ριτσάρλισον)
Περού (Ρ. Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Αμπράμ, Τράουσο, Τάπια (82’ Γκονσάλες), Γιοτούν (78’ Ρουντίας), Καρίγιο (86’ Πόλο), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου