Δείτε πόσο εκτεθειμένοι είστε online | Epirus World

Δείτε πόσο εκτεθειμένοι είστε online

Είναι πια ευρύτερα γνωστό πως οι εφαρμογές υποκλέπτουν τα στοιχεία μας, καθώς όλο και κάπως θα μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά.
Και μπορούν! Ο Geoffrey Fowler της «Washington Post» σοκαρίστηκε μάλιστα πρόσφατα όταν ανακάλυψε πόσες πολλές εφαρμογές παρακολουθούσαν την ηλεκτρονική του δραστηριότητα και μάζευαν δεδομένα την ώρα που εκείνος κοιμόταν.
Τα δεδομένα είναι μεγάλο εμπορικό αγαθό στις μέρες μας. Κάθε φορά που χρησιμοποιείς μια δωρεάν εφαρμογή, την πληρώνεις συμβάλλοντας στο καλύτερο δικό της μάρκετινγκ, εφοδιάζοντάς τη με όλων των λογιών τα στοιχεία.
Αν θέλετε να δείτε μάλιστα πόσο γυμνοί είστε στις διαθέσεις κάποιων, κάντε κλικ εδώ και τρέξτε το Panopticlick τεστ που προσφέρει το Electronic Frontier Foundation, ώστε να μάθετε πόσο προστατευμένοι είστε από το ad tracking, ακόμα και το fingerprinting.
Τι είναι αυτό; Ένα σύστημα που καταγράφει πληροφορίες για τον τύπο και το μοντέλο της συσκευής σας, τον πάροχο και τέτοια πράγματα που μαρτυρά ο browser. Το fingerprinting δεν είναι τόσο χρήσιμο στους διαφημιστές όσο το ad tracking, παρέχει ωστόσο πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες…
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου