Τελικός Champions League: Αγγλικός εμφύλιος για την κούπα που όλοι ονειρεύονται | Epirus World

Τελικός Champions League: Αγγλικός εμφύλιος για την κούπα που όλοι ονειρεύονται

Τοποθεσία: Μαδρίτη. Ώρα Ελλάδας: 22:00. Από τη μια τα κόκκινα της Λίβερπουλ και από την άλλη τα λευκά της Τότεναμ. Ο Κλοπ γεμάτος πάθος, απέναντι στον γεμάτο συναίσθημα, Ποτσετίνο. Και στη μέση, αυτή η κούπα την οποία όλοι ονειρεύονται. Το τρόπαιο του Champions League!
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε αυτές τις δύο ομάδες να διεκδικούν το Champions League. Κι όμως τα κατάφεραν. Η Λίβερπουλ για δεύτερη διαδοχική χρονιά και η Τότεναμ για πρώτη στην ιστορία της. Ο μεγάλος τελικός κάνει σέντρα σε λίγες ώρες στο Wanda Metropolitano με ακόμα έναν αγγλικό «εμφύλιο» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώνεται. Είναι η πιο σημαντική «μάχη» Άγγλων στο κορυφαίο επίπεδο συλλόγων...
Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ στοχεύουν στο 6ο ευρωπαϊκό της ιστορίας τους, αρκετά πιο έμπειροι και πιο έτοιμοι απ' όσο μπορεί να εμφανίστηκαν τέτοιες μέρες πέρυσι στο Κίεβο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά με τον Μοχάμεντ Σαλάχ παρών. Ο Αιγύπτιος, τη νύχτα που όλος ο κόσμος περίμενε την προσωπική του μονομαχία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον τελικό του 2018, τραυματίστηκε στον ώμο και δεν το χάρηκε καθόλου, στερώντας από τη Λίβερπουλ και τους οπαδούς της όποιες πιθανότητες μπορεί να είχε η ομάδα αν εκείνος συνέχιζε στο ματς... Φέτος, η ομάδα του Kloppo έκανε αδιανόητο come-back κόντρα στη Μπαρτσελόνα ισοπεδώνοντας τον Μέσι και την παρέα του μέσα σε 90' για να διαμορφωθεί το επικό 4-0 και ν' ανατραπεί η «τριάρα» των Καταλανών από το πρώτο παιχνίδι του «Καμπ Νόου».
Η Τότεναμ, θα προσπαθήσει να κάνει την απόλυτη έκπληξη και να γραφτεί στην ιστορία ως ακόμα μια πρωτάρα που ... ήταν γραφτό στ' αστέρια να φτάσει μέχρι το τέλος και να κατακτήσει το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τα «σπιρούνια» κατάφεραν να φέρουν τούμπα όλη την κατάσταση με τον Άγιαξ στα ημιτελικά μέσα σε ένα ημίχρονο, έχοντας ηττηθεί 1-0 στο Λονδίνο κι έχοντας βρεθεί πίσω με 2-0 στο πρώτο μέρος του επαναληπτικού στο Άμστερνταμ. Χατ-τρικ ο Λούκας Μόουρα, γκολ στο 95', μαγική ανατροπή και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να ευχαριστεί το άθλημα για τις στιγμές που του χάρισε. Νωρίτερα, στα προημιτελικά, η Τότεναμ είχε θριαμβεύσει και απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Αργεντινό κόουτς των Λονδρέζων να τονίζει αυτό που πραγματικά συνέβη. «Δείξαμε και στα δυο ματς ότι μπορούσαμε να νικήσουμε μια ομάδα που χτίστηκε για να πάρει το Champions League και να κυριαρχήσει σε όλες τις διοργανώσεις, όπως ακριβώς το έκανε...».
Ο συνάδελφός του, στον κόκκινο πάγκο, ανέφερε πως αν το βράδυ του Σαββάτου στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ, θα αναθεωρήσει για την πιο σημαντική στιγμή του στην προπονητική, αφού ακόμα και τώρα θεωρεί πιο σπουδαίο από κάθε τι άλλο, την άνοδο κατηγορίας με τη Μάιντς στη Γερμανία.
Και ο Ποτσετίνο, πάντως, έχει αφήσει να εννοηθεί πως αν οδηγήσει την ομάδα του στην απόλυτη κορυφή στην Ευρώπη, θα σκεφτεί το ενδεχόμενο να ψάξει για μια νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, έπειτα απ' όσα έχει περάσει, πετύχει και αντιμετωπίσει την τελευταία πενταετία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο μοναδικός απών για τις δύο ομάδες είναι ο Ναμπί Κεϊτά από πλευράς Λίβερπουλ, καθώς, ένας τραυματισμός που είχε αποκομίσει στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη, τον έβγαλε νοκ-άουτ, αναγκάζοντάς τον να χάσει και το προσεχές Κόπα Άφρικα.
Διαθέσιμος και πανέτοιμος ο Φιρμίνο για τους «κόκκινους», που θα στηριχθούν γι' ακόμα μια φορά στους τρομερούς φουλ – μπακ, Αλεξάντερ – Άρνολντ και Ρόμπερτσον για να ψάξουν τα γκολ του θριάμβου. Με τον Χάρι Κέιν υγιέστατο μετά το πρόβλημα στον αστράγαλο, έχοντας μείνει εκτός για περίπου ένα δίμηνο, η Τότεναμ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να τον υπολογίζει κανονικότατα, όπως το κάνει και με τον Γιαν Βερτόνχεν στην άμυνα. Ο Βέλγος είχε αποχωρήσει από το Άμστερνταμ με προστατευτική μπότα μετά τη ρεβάνς με τον Άγιαξ, όμως ξεπέρασε το πρόβλημά του.
Πιθανές ενδεκάδες:
Τότεναμ (4-3-3): Γιορίς – Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ – Γουίνκς, Σισοκό, Άλι – Έρικσεν, Σον, Κέιν
Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ – Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου