Παρά την αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας στην χώρα η Ήπειρος συνεχίζει να δίνει μαθήματα ισότητας και σεβασμού στον συνάνθρωπο | Epirus World

Παρά την αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας στην χώρα η Ήπειρος συνεχίζει να δίνει μαθήματα ισότητας και σεβασμού στον συνάνθρωπο

Την αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας ιδίως κατά προσφύγων και μεταναστών "κατέγραψε" το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας το οποίο παρουσίασε την ετήσια έκθεσή του για το έτος 2018, χωρίς ωστόσο κανένα από αυτά να αφορά στην Ήπειρο. 

Συνολικά 61 περιστατικά έλαβαν χώρα στην Αττική, κυρίως σε περιοχές πλησίον του κέντρου της Αθήνας, αλλά και άλλες περιοχές, όπως στον Πειραιά, στο Αιγάλεω, στη Νίκαια, στη Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στα Σπάτα. Από την υπόλοιπη επικράτεια, αξίζει να τονιστεί ότι καταγράφηκαν 22 περιστατικά στη Λέσβο, 13 περιστατικά στην Πάτρα, 10 περιστατικά στη Θεσσαλονίκη, 2 στο Διδυμότειχο, και από 1 περιστατικά στο Άργος, στο Βόλο, στη Θάσο, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στη Μύκονο, στη Ρόδο, στα Τρίκαλα, στη Χίο. 

Οι περισσότερες περιπτώσεις ρατσιστικής βίας αφορούν κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σταθερός παραμένει και ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών. Το Δίκτυο έχει επίγνωση των όψεων του αντισημιτισμού στην Ελλάδα, ο οποίος όπως και σε άλλα κράτη, δεν περιορίζεται σε βεβηλώσεις και βανδαλισμούς από ομάδες, αλλά διαπερνά ευρεία τμήματα του πληθυσμού και αποτυπώνεται στον καθημερινό λόγο.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου