Στην Πρέβεζα επένδυση «μαμούθ» για καλλιέργεια, παραγωγή και τυποποίηση τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης | Epirus World

Στην Πρέβεζα επένδυση «μαμούθ» για καλλιέργεια, παραγωγή και τυποποίηση τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης

Η εταιρεία GReenCann ανακοίνωσε τη λήψη άδειας για καλλιέργεια, παραγωγή και τυποποίηση τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης στην Ήπειρο με άδεια που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 2115B.

Η GReenCann είναι 100% ελληνική εταιρεία του φαρμακευτικού κλάδου και μία από τις πρώτες που υπέβαλε αίτηση και έλαβε τη συγκεκριμένη άδεια στην Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικών σκευασμάτων που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση ασθενειών και την προαγωγή υγείας.

Η πρωτοποριακή για την Ελλάδα επένδυση θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 42.000 τ.μ στην Πρέβεζα. Είναι ίσως η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στο Νομό Πρέβεζας.Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα φτάσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και η οποία θα δημιουργήσει περισσότερες από 50 άμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας. Μας τιμάει πολύ η εξέλιξη αυτή ενώ η επιλογή μας να επενδύσουμε στην Πρέβεζα ήταν συνειδητή. Έτσι ελπίζουμε ότι θα δοθεί στην Ήπειρο η ώθηση που χρειάζεται για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής».

Για την ανάπτυξη της επένδυσης η GReenCann χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής όπως η τεχνολογία της DutchGreenHouses, της ολλανδικής εταιρείας κατασκευής θερμοκηπίων, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα της φέρνοντας ουσιαστικά τη μακραίωνη ολλανδική παράδοση στην κατασκευή θερμοκηπίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για την προστασία του περιβάλλοντος έχει ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο. Η σύγχρονης μορφής καλλιέργεια έχει χαμηλές απαιτήσεις σε νερό το οποίο θα συμβάλει στη βιοποικιλότητα της περιοχής, ενώ αντίστοιχα έχοντας προβλέψει πρωτίστως για την προστασία και την καθημερινότητα των πολιτών η επένδυση είναι ιδιαίτερα χαμηλής όχλησης.

«Η GReenCann αποτελεί έναν αμιγώς ελληνικό καλλιεργητή, επεξεργαστή και διαχειριστή φαρμακευτικής κάνναβης. Παρακολουθούμε στενά την παγκόσμια ερευνητική ιατρική κοινότητα και τις εξελίξεις του κλάδου και θα χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες και πιο σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, εξαγωγής και ανάπτυξης τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης» δήλωσε εκπρόσωπος της GReenCann και συμπλήρωσε «Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε ανάμεσα στους πρώτους που επενδύουν στον κλάδο στην Ελλάδα και είμαστε πεπεισμένοι ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει πόλο έλξης και άλλων επενδύσεων επιφέροντας αλλαγή του κοινωνικού και οικονομικού σκηνικού των τελευταίων ετών σε ολόκληρη την περιοχή»
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου