Ανοίγει η προεκλογική αυλαία.. Εντός της εβδομάδας τα ψηφοδέλτια | Epirus World

Ανοίγει η προεκλογική αυλαία.. Εντός της εβδομάδας τα ψηφοδέλτια

Λόγους που σχετίζονται με την οικονομία της χώρας αναμένεται να επικαλεστεί ο Πρωθυπουργός κατά την συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες. Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν στις 7 Ιουλίου και από το απόγευμα της Δευτέρας ανοίγει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος. Ήδη τα κόμματα κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρούν αλλαγή του τοπίου που διαμορφώθηκε στις ευρωεκλογές και τη Νέα Δημοκρατία να ελπίζει ότι θα μπορέσει να έχει αυτοδυναμία στη νέα Βουλή.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κύριων μονομάχων αναμένεται να είναι σφοδρή. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μπορούν να θέσουν με ένταση τα διλήμματα των εκλογών και τονίζουν ότι πρόκειται για μία αναμέτρηση που έχει άλλο διακύβευμα και εντελώς άλλα χαρακτηριστικά από κείνη των ευρωεκλογών.

Τόσο το κυβερνόν κόμμα όσο και η Νέα Δημοκρατία αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για τα δύο επικεντρώνεται στο Νομό Ιωαννίνων.

Για το μεν ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τρεις κενές θέσεις για τις οποίες το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είναι μεγάλο. Μεταξύ των ονομάτων που φαίνεται να παίρνουν προβάδισμα για συμμετοχή είναι αυτό του πρώην δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και της Όλγας Νάσση που ήταν υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο.

Για τη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα έχουν εξελιχθεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Η αιφνίδια κάθοδος στο Νομό Ιωαννίνων του Γιώργου Αμυρά, η οποία αποφασίστηκε στην Αθήνα και ερήμην των τοπικών οργάνων του κόμματος έχει βαρύνει το κλίμα.

Κάνει δε ακόμη δυσκολότερη κάθε πρόβλεψη για το ψηφοδέλτιο όπου το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για δύο ενδιαφερομένους με τους οποίους επικοινώνησε η Αθήνα ζητώντας να σταλούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους.

Πάντως πριν το τέλος της εβδομάδας τα ψηφοδέλτια αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου