Γιάννενα: Λαβύρινθος με την Όαση, αναβλήθηκε η παραλαβή… | Epirus World

Γιάννενα: Λαβύρινθος με την Όαση, αναβλήθηκε η παραλαβή…

Σε έναν πραγματικό λαβύρινθο για τον δήμο Ιωαννιτών εξελίσσεται το θέμα της Όασης και της παραλαβής του κτιρίου. Μετά από μία συζήτηση δύο ωρών περίπου που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο απουσία του Δημάρχου, αποφασίστηκε να αναβληθεί η παραλαβή του έργου και να απασχολήσει εκ νέου το σώμα το οποίο θα επανέλθει με την παρουσία αυτή την φορά και της Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αναδείχθηκαν. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο μισθωτής με το νομικό του σύμβουλο όπου εξέθεσαν τα προβλήματα που έχουν συναντήσει στην λειτουργικότητα του κτιρίου ενώ αποσαφηνίστηκε πως δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα προς τη ΔΗΑΝΕΤΑΙ.

Στο κτίριο της Όασης δεν λειτουργούν οι αντλίες θερμότητας με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη τόσο η θέρμανση όσο και ο κλιματισμός του κτιρίου κατά τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον μισθωτή οι αντλίες αυτές δεν λειτούργησαν ποτέ. Ο χρόνος λοιπόν κατά τον οποίο ανέκυψε το πρόβλημα το οποίο βεβαιώνεται πλέον από όλους είναι ένα ζήτημα που δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Δεν διευκρινίστηκε ούτε σήμερα καθώς κατά τον αντιδήμαρχο έργων Γιάννη Λιόντο όταν έγινε το κλείσιμο του έργου όλα λειτουργούσαν κανονικά και τα προβλήματα ανέκυψαν στην πορεία.

Ο μισθωτής όμως είπε ενώπιον όλου του δημοτικού συμβουλίου και κάτι πιο σημαντικό. Ότι το σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων έχει σοβαρά προβλήματα. Ποια είναι αυτά; Η κατανάλωση ρεύματος που απαιτείται για να δουλέψει σε κανονικούς ρυθμούς το εστιατόριο- καφέ είναι πολύ μεγαλύτερη από όση αναφέρεται στην μελέτη.

«Πρόκειται για μία εγκατάσταση που θα μπορούσε να δουλέψει μόνο σε μουσείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρακτικά λοιπόν θα ήταν αδύνατο να δουλεύουν και οι αντλίες θερμότητας και ο υπόλοιπος ενεργοβόρος εξοπλισμός.

Τα θέματα αυτά που αναδείχθηκαν με την τοποθέτησή του απομένει να διευκρινιστούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η οποία θα πρέπει να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα και μετά από αίτημα της προέδρου της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Γεωργίας Γιώτη θα ζητηθεί γνωμοδότηση ώστε να είναι σε γνώση του σώματος το νόμιμο της διαδικασίας παραλαβής του κτιρίου καθώς ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει είναι πολύς.

Η Όαση λοιπόν παραμένει ένα κτίριο χωρίς θέρμανση και κλιματισμό ενώ στο διάστημα των τριών ετών δεν κατέστη εφικτή η εύρεση εναλλακτικής λύσης.

Η πρόταση της μισθώτριας εταιρίας για την τοποθέτηση άλλων σωμάτων είχε κατατεθεί στην ΔΗΑΝΕΤΑΙ, από κει διαβιβάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Ωστόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης σημείωσε ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν σώματα καθώς το κτίριο είναι διατηρητέο.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου