Τα Γιάννινα ξεπέρασαν το Εκουαδόρ… Νέο ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση | Epirus World

Τα Γιάννινα ξεπέρασαν το Εκουαδόρ… Νέο ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση

Με ένα παγκόσμιο ρεκόρ ανακύκλωσης, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες συνδέεται η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για τα Γιάννινα. Το ρεκόρ που τυπικά θα ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες ώρες επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Ιωαννίνων και της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» και τώρα αφορά την ανακύκλωση πλαστικού. Σε λιγότερο από μία βδομάδα οι Γιαννιώτες συγκέντρωσαν κι ανακύκλωσαν 54 τόνους πλαστικούς, που αντιστοιχεί περίπου σε 2,5 εκατομμύρια μπουκάλια.

Έτσι κατακτούν θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και παίρνουν το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο κατείχε από το 2012 το Εκουαδόρ.

Τότε είχαν συγκεντρωθεί 39 τόνοι πλαστικού.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες τα Γιάννινα είχαν κατακτήσει άλλη μία θέση στα ρεκόρ χάρη στην ανακύκλωση γυαλιού.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στις δηλώσεις που έκανε, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του εγχειρήματος. Ευχαρίστησε τους πολίτες που αγκάλιασαν το εγχείρημα και συνέβαλαν ώστε μία τεράστια ποσότητα πλαστικού να ανακυκλωθεί.

«Συγχαρητήρια για τα εκπληκτικά αποτελέσματα, ο άθλος δεν ανήκει στην Μητρόπολη αλλά ανήκει σε όλους τους Γιαννιώτες», ανέφερε ο κ. Μάξιμος.

Τα διευθυντικά στελέχη της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» από την πλευρά τους σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην Μητρόπολη και να στηρίζουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Μητρόπολη στοχεύει στη λειτουργία ενός πλήρους περιβαλλοντικού πάρκου το οποίο θα έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα προσελκύει μαθητές από ολόκληρη την χώρα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου