Μπέγκας: Επιχειρηματικά συμφέροντα καθυστερούν τον βιολογικό | Epirus World

Μπέγκας: Επιχειρηματικά συμφέροντα καθυστερούν τον βιολογικό

Την καταγγελία ότι επιχειρηματικά συμφέροντα είναι αυτά που καθυστερούν το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού έκανε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος ρωτήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Νίκο Γκόντα και τον Άρη Μπαρτζώκα για τα προβλήματα με την διαρροή λυμάτων που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες. Μία ανάλογη καταγγελία είχε γίνει και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος προκλήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο να τα κατονομάσει ωστόσο δεν προχώρησε σε περισσότερα στοιχεία.

Ο δήμαρχος ανέφερε στη συνεδρίαση ότι οι προσφορές για το έργο έχουν ανοίξει, σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση και θα εκτελεστεί από τη νέα δημοτική αρχή.

Κατά τα λοιπά επανέλαβε όσα και στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ, ότι δηλαδή χωρίς την επέκταση της μονάδας θα δημιουργούνται ανάλογα προβλήματα ενώ η συντήρησή της εν λειτουργία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Επίσης υποστήριξε ότι έγινε μεγάλος αγώνας για να μην απενταχθεί το έργο –υπενθυμίζεται ότι είχε ενταχθεί το 2011- ενώ υπεραμύνθηκε όλων των χειρισμών της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Μάντζιος, που μετέχει στη διοίκηση της επιχείρησης, τόνισε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ένας χρόνος χάθηκε γιατί η επιτροπή διαγωνισμού δεν είχε ορθή συγκρότηση.

Κάλεσε δε τον δήμαρχο να κατονομάσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στα οποία επιρρίπτει τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις.

Κατά τα λοιπά η συζήτηση για τον βιολογικό δεν προσέθεσε τίποτα καινούριο…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου