Ένα πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο προωθεί το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων | Epirus World

Ένα πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο προωθεί το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πρόκειται για την "Ανάπτυξη συστήματος παραγωγής ορνίθειου κρέατος μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος με πλήρη απουσία χρήσης αντιβιοτικών", το οποίο θα ανοίξει νέους δρόμους στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτό. Στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού "Πίνδος" έγινε εναρκτήρια συνάντηση του ερευνητικού έργου ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στις 999.518,78 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Μέσω της υλοποίησης της πράξης θα δημιουργηθεί ένα καινοτόμο προϊόν με επιστημονική τεκμηρίωση ως "πράσινο κοτόπουλο ελεύθερο χρήσης αντιβιοτικών", θα ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι μεταφοράς γονιδίων ανθεκτικότητας σε βακτήρια που μπορούν να επιφέρουν βλάβες στην υγεία του ανθρώπου, ενώ θα γίνει πράξη και η υποστήριξη της Ελληνικής πτηνοτροφικής παραγωγής με ένα μοναδικό και διακριτό σύστημα παραγωγής με σημασία παγκόσμιας εμβέλειας, την οποία δεν θα μπορούσε να αποκτήσει μέσω των συμβατικών μεθόδων βιομηχανικού τύπου παραγωγής. 

Στο έργο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων η ΠΙΝΔΟΣ, το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλοι επιστημονικοί φορείς.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου