Ανατροπές από το Πρωτοδικείο στη σταυροδοσία του Δήμου Ιωαννιτών | Epirus World

Ανατροπές από το Πρωτοδικείο στη σταυροδοσία του Δήμου Ιωαννιτών

Τα οριστικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον πρώτο και δεύτερο γύρο καθώς και την σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αναρτήθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Η καταμέτρηση μάλιστα από το Πρωτοδικείο φέρνει και δύο ανατροπές στο Δήμο Ιωαννιτών. Η μία αφορά στην παράταξη του Μωυσή Ελισάφ όπου μένει εκτός λίστας εκλογής ο Βασίλης Ζωγράφος και η δεύτερη την παράταξη του Θωμά Μπέγκα όπου μένει εκτός η Γωγώ Γιώτη και την θέση της παίρνει ο Φίλιππας Τσουμάνης.

Ως προς το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής επισημοποιήθηκε και από την καταμέτρηση του Πρωτοδικείου  επισημοποιήθηκε η διαφορά των 235 ψήφων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

Ο Μωυσής Ελισάφ συγκεντρώνει βάση και των αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου 17789 ψήφους και ο Θωμάς Μπέγκας 17554 ψήφους.

Στην καταμέτρηση της σταυροδοσίας υπάρχουν, όπως αναφέρθηκε δύο ανατροπές.

Για την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ εκλέγεται η Χριστίνα Κωτσαντή με 512 σταυρούς και μένει εκτός ο Βασίλης Ζωγράφος οι σταυροί του οποίου μάλιστα μειώθηκαν αρκετά από τους αρχικούς που είχαν γίνει γνωστοί.

Για την παράταξη του Θωμά Μπέγκα, ο Φίλιππας Τσουμάνης είναι αυτός που παίρνει την θέση της Γωγώς Γιώτη. Ο πρώτος έχει τελικά 689 σταυρούς και η κ. Γιώτη 671.

Η σταυροδοσία του Πρωτοδικείου δεν επηρεάζει τους εκλεγμένους των υπολοίπων παρατάξεων στο Δήμο Ιωαννιτών.

Υπενθυμίζεται ότι από την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ εκλέγονται έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για τους: Νατάσσα Τύρου- Ούζα, Φώτη Βάββα, Βαγγέλη Πήχα, Δημήτρη Παπαγεωργίου, Ελένη Ακονίδου, Χριστίνα Κωτσαντή, Γιάννη Λυκογιώργο και Γιώργο Λώλη, τον Γιώργο Αρλέτο από  την Ανατολή, τον Γιάννη Τσίμαρη από την Παμβώτιδα και τον Νίκο Σιορόκα από το Νησί.

Από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα, μαζί με τον ίδιο εκλέγονται 14 δημοτικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για τους Θωμά Γιωτίτσα, Γιάννη Λιόντο, Στέφανο Ζούμπα, Στέφανο Σίντο, Σοφία Μαρκούλα, Βάσω Μέγα, Βούλα Τσίλη, Φίλιππο Τσουμάνη, Ηλία Αρλέτο και Μάκη Χρυσοστόμου από την Ανατολή, Γιώργο  Βίνη και Αλεξάνδρα Μπέγκα από την Παμβώτιδα και Δημήτρη Νάστο από το Μπιζάνι.

Εννέα έδρες θα έχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη «Ιωάννινα 2023». Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα βρεθούν η επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη και οι Βασίλης Κοσμάς, Γιάννης Αιβατίδης, Σπύρος Γκίζας, Στάθης Σιούτης, Αριστείδης Παππάς από την Ανατολή, Βασίλης Αργύρης Σπούρης από  το Μπιζάνι, Γιώργος Λαδιάς από το Πέραμα και Φίλιππος Ευαγγέλου από την Παμβώτιδα.

Από την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία εκλέγονται πέντε δημοτικοί σύμβουλοι. Ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας και οι Νίκος Τσόλης, Βασίλης Βλέτσας, Στέφανος Μάντζιος από την Ανατολή και Γιαννούλα Μαμακή από το Πέραμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπληρώνουν ο Λάζαρος Νάτσης και ο Βλάσης Παπαχρήστος από την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» ο Άρης Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Πάνου από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα», η Όλυ Τσουμάνη από την Λαική Συσπείρωση και ο Χρήστος Πατσούρας από την Αριστερή Παρέμβαση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου