Που κρίθηκε η «μάχη» των Ιωαννίνων… Τα αποτελέσματα αναλυτικά | Epirus World

Που κρίθηκε η «μάχη» των Ιωαννίνων… Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Η Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων, δηλαδή η πόλη ήταν αυτή που έδωσε την διαφορά στον Μωυσή Ελισάφ και ουσιαστικά έχτισε την διαφορά για την επικράτηση έναντι του Θωμά Μπέγκα και την νίκη στην εκλογική αναμέτρηση. Ο Μωυσής Ελισάφ συγκέντρωσε στο Δήμο 17.789 ψήφους και ποσοστό 50,3% ενώ ο Θωμάς Μπέγκας πήρε 17.554 και έμεινε στο 49,6%. Ήταν μια βραδιά θρίλερ για τα δύο επιτελεία, για γερά νεύρα αλλά με έναν νικητή. Στην ουσία πρόκειται για μία μεγάλη ανατροπή με δεδομένο το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Δύο ακόμη παράγοντες που σίγουρα θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες είναι η αποχή που κυμάνθηκε σχεδόν στο 50% αλλά και η στάση των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς.

Στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής ο Θωμάς Μπέγκας πήρε μικρό προβάδισμα καθώς συγκέντρωσε 1640 ψήφους έναντι των 1480 του Μωυσή Ελισάφ.

Οριακό προβάδισμα έδωσε στον Θωμά Μπέγκα και η Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου. Πήρε 1.228 ψήφους έναντι 1203 που συγκέντρωσε ο Μωυσής Ελισάφ.

Η Παμβώτιδα που είχε δώσει τεράστιο προβάδισμα την πρώτη Κυριακή στο Θωμά Μπέγκα του χάρισε κι αυτή την φορά την πρωτιά αλλά η διαφορά από τις είκοσι μονάδες του πρώτου γύρου περιορίστηκε στις εννέα. Ο Θωμάς Μπέγκας πήρε 3.010 ψήφους και ο Μωυσής Ελισάφ συγκέντρωσε 2.489.

Ανατροπή έγινε στο Πέραμα, όπου ο Μωυσής Ελισάφ επικράτησε παρότι στον πρώτο γύρο υπολειπόταν κατά οκτώ μονάδες από τον πρώτο.

Αυτή την φορά συγκέντρωσε 1.207 ψήφους και ο Θωμάς Μπέγκας πήρε 1.147.

Στο Νησί ο Μωυσής Ελισάφ συγκέντρωσε 141 ψήφους και ο Θωμάς Μπέγκας 129.

Τέλος η Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων, η πόλη δηλαδή έδωσε στον Μωυσή Ελισάφ 11.179 ψήφους και στον Θωμά Μπέγκα 10.400. Το σαφές προβάδισμα στην πόλη και το Πέραμα έκρινε ουσιαστικά και την έκβαση της μάχης.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου