Πρεμιέρα πανελλαδικών για 2.551 μαθητές της Ηπείρου | Epirus World

Πρεμιέρα πανελλαδικών για 2.551 μαθητές της Ηπείρου

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων.. Στο πέρασμα των χρόνων πολλά αλλάζουν ωστόσο για τους δεκαοκτάρηδες οι «πανελλήνιες» παραμένουν σταθερή αξία. Είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία αλλά όχι η σημαντικότερη. Αν πραγματικά χρειάζονται κάτι τα παιδιά είναι συμπαράσταση. Χωρίς άγχος, χωρίς πίεση. Σαν να είναι μία καθημερινή μέρα που ξεκινούν για το σχολείο τους. Η αρχή έγινε με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών που είχε ως κεντρικό του θέμα την τέχνη. Την Παρασκευή 2.551 μαθητές των γενικών λυκείων της Ηπείρου παίρνουν την σκυτάλη για να διαγωνιστούν στο ίδιο μάθημα.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων από το νομό Ιωαννίνων ανέρχονται στους 1200, στην Άρτα στους 497, στην Πρέβεζα στους 423 και στη Θεσπρωτία στους 302.

Συνολικά λειτουργούν 35 εξεταστικά κέντρα για όλους τους μαθητές.

Η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη με μήνυμά της απευθύνεται στους μαθητές ευχόμενη καλή επιτυχία

«Καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μια ακόμη σχολική χρονιά τελείωσε, γεμάτη με γνώσεις, προετοιμασία, αγωνίες αλλά και αισιοδοξία. Οι υποψήφιοι και υποψήφιες καλούνται τώρα να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Δίχως αμφιβολία, με τον κόπο και τις δεξιότητες των μαθητών και των μαθητριών μας θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια εύρωστη και πιο δίκαιη κοινωνία για όλους και για όλες».

Τις ευχές τους προς τους υποψηφίους στέλνουν δήμαρχοι της περιοχής και άλλοι.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου