Εκλογές 2019: Οι μεγάλες μάχες σε περιφέρειες και δήμους | Epirus World

Εκλογές 2019: Οι μεγάλες μάχες σε περιφέρειες και δήμους

Σήμερα θα διαμορφωθεί ο νέος χάρτης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εκλογική μάχησυνεχίζεται και αυτή την Κυριακή σε περιφέρειες και δήμους, μεταξύ των οποίων οι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Πειραιώς, Ηρακλείου Κρήτης, Λαρισαίων και πολλών δήμων του λεκανοπέδιου Αττικής.
Σε έξι περιφέρειες (Κ. Μακεδονία, Δ. Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ν. Αιγαίο και Κρήτη) αναδείχθηκε νέος περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή. Αυτό συνέβη και σε 107 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι οι δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας, Περιστερίου, Νεάπολης – Συκεών.

Περιφέρεια Αττικής
Ο υποψήφιος με τη ΝΔ Γιώργος Πατούλης έλαβε 37,63% έναντι 19,71% της Ρένας Δούρου.
Ανατολική Μακεδονία Θράκη
Ο υποψήφιος της ΝΔ Χρήστος Μέτιος εξελέγη πρώτος με 34,36% και θα αντιμετωπίσει τον Χριστόδουλο Τοψίδη που συγκέντρωσε 30,61%.
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ο Πέτρος Τατούλης με 34,09% έναντι 33,7% του κ. Παναγιώτη Νίκα.
Στερεά Ελλάδα
Μάχη διεξάγεται ανάμεσα στον γαλάζιο υποψήφιο Φώτη Σπανό (39,71%) και του πρώην δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου (23,84%).
Δυτική Ελλάδα
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συγκέντρωσε στον α' γύρο 36,96% αφήνοντας πίσω τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα (32,93%) που προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ και υποστηρίχθηκε και από την Κουμουνδούρου.
Ιόνια Νησιά
Η υποψήφια της ΝΔ Ρόδη Κράτσα έλαβε στον πρώτο γύρο 29,5% έναντι 22,16% που πήρε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Βόρειο Αιγαίο
Η νυν περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου συγκέντρωσε 30,6% έναντι του Κώστα Μουτζούρη.
Δήμος Αθηναίων
Ο Κώστας Μπακογιάννης με ποσοστό 42,65% έναντι 16,98% που συγκέντρωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος δήμαρχος.
Δήμος Πειραιά
Ο Γιάννης Μώραλης συγκέντρωσε 45,34% στον Πειραιά και απέναντί του θα έχει τον υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Βλαχάκη που συγκέντρωσε 27,13%
Δήμος Θεσσαλονίκης
Μετά από μια επεισοδιακή διαδικασία που οδήγησε σε επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο ανεξάρτητος Κώστας Ζέρβας (14,93%) εξασφάλισε τον εισιτήριο για τον β’ γύρο. Ο υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Ταχιάος οδήγησε την κούρσα με 22,4%, στην Τρίτη θέση ο Γιώργος Ορφανός με 14,52.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου