Τον Άγιο Ιωσήφ τίμησε ο Ωρωπός | Epirus World

Τον Άγιο Ιωσήφ τίμησε ο Ωρωπός

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον εσπερινό

Παρουσία πλήθους πστών τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ στην Ωρωπό Πρέβεζας. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος
Στην ιστορική εκκλησία αναβίωσε και φέτος ένα από τα παλιότερα θρησκευτικά πανηγύρια της περιοχής. Στον Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γούσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Περικλής Βασιλάκης, οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Λάζαρος Πιπιλίδης και Λούρου Χαράλαμπος Κακιούζης καθώς και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Ο Σεβασμιωτάτος μετά το τέλος του Εσπερινού μίλησε για την ζωή του Αγίου Ιωσήφ, ενώ το παιδικό χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωρωπού το «Ζάλογγο» παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή ανήμερα της γιορτής με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Να θυμίσουμε τέλος ότι τόσο ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωσήφ όσο και το πρόκτισμά του έχουν χαρακτηριστεί ως κτίρια που χρήζουν ειδικής κρατικής προστασίας και ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, πλήθος, νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου