S-400: Η Τουρκία βλέπει πρόοδο αλλά προετοιμάζεται και για κυρώσεις | Epirus World

S-400: Η Τουρκία βλέπει πρόοδο αλλά προετοιμάζεται και για κυρώσεις

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ διαπιστώνει πρόοδο στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων s-400 και των αμερικανικών μαχητικών F-35, προσθέτει όμως πως η Άγκυρα προετοιμάζεται και για ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις.
Οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ είναι τεταμένες λόγω της απόφασης της Άγκυρας να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, που δεν μπορούν να ενσωματωθούν στα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Η Ουάσιγκτον θεωρεί πως η κίνηση αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία για το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 της Lockheed Martin Corp.
Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο Ακάρ τόνισε, όπως μεταδίδει το Reuters,  πως η Τουρκία ανταποκρίνεται στις ευθύνες της αναφορικά με τους F-35 και πως η Άγκυρα αναμένεται το πρόγραμμα να συνεχιστεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Πρόσθεσε πως οι συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους είναι σε εξέλιξη.
Σημείωσε πως η Τουρκία αξιολογεί την προσφορά των ΗΠΑ για αγορά των Πάτριοτ, προσθέτοντας πως η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον επεξεργάζονται το θέμα του αντιτίμου, τη μεταφορά τεχνολογίας και ζητήματα κοινής παραγωγής.
ΠΗΓΗ - newsbeast.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου