Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας το OPEN MALL στην Πρέβεζα | Epirus World

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας το OPEN MALL στην Πρέβεζα

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοινώνουν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».

Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. € προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (59) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Ο Δήμος Πρέβεζας σαν βασικός δικαιούχος αλλά και το Επιμελητήριο Πρέβεζας σαν συνδικαιούχος του προγράμματος θα λάβουν χρηματοδότηση συνολικά 1.762.880 για την  δημιουργία δύο pocket park, το ένα μπροστά από την Θεοφάνειο Αίθουσα και το άλλο στα Δικαστήρια, την εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στη παραλία της πόλης, την δημιουργία παιδικής χαράς ΑμέΑ στην παιδική χαρά που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Κηποθέατρο, την δημιουργία Gym Park ( υπαίθριο γυμναστήριο) πάλι απέναντι από το Δημοτικό Κηποθέατρο, την μετατροπή της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης σε έναν σύγχρονο Κινηματογράφο, την δημιουργία 6 σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων, την αγορά ενός υβριδικού mini bus κ.α. Επίσης, οι επιχειρήσεις που δέχθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα  θα λάβουν χρηματοδότηση 2 χιλιάδων ευρώ για να πραγματοποιήσουν εργασίες στην πρόσοψη των καταστημάτων τους.

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας:

«Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας αποτελεί η έγκριση υπαγωγής στα πλαίσια του έργου «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, ΕΣΠΑ 2014-2020 της πρότασής του για τον Δήμο Πρέβεζας. 
Μετά τη σημερινή δημοσίευση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο ότι εγκρίθηκε η πρόταση, στα πλαίσια του έργου «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, ΕΣΠΑ 2014-2020, στην οποία συμμετέχει το Επιμελητήριό μας με εταίρο τον Δήμο ΠΡΈΒΕΖΑΣ με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 1.762.880,00€.
Στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» επιδιώκεται η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι Συνεργαζόμενοι Φορείς δεσμεύονται ότι θα υλοποιήσουν ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων έργων που α) θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και αισθητική του δημόσιου χώρου και β) θα οργανώσει τον δημόσιο χώρο και την οικονομική δραστηριότητα με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης (smart city).
Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμο Πρέβεζας για την συνεργασία μας.»
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου