Αποκλεισμός Huawei από Google - Ποιοι θα επηρεαστούν, τι λένε οι ειδικοί | Epirus World

Αποκλεισμός Huawei από Google - Ποιοι θα επηρεαστούν, τι λένε οι ειδικοί

Με μία απλή, λιτή και απέριττη ανακοίνωση η Google γνωστοποίησε την απόφαση της ότι συμμορφώνεται στις εντολές του προέδρου Ντοναλντ Τραμπ και σταματά να υποστηρίζει το λογισμικό της στα κινητά Huawei.
Η είδηση αφενός έσκασε σαν βόμβα σε όλους τους καταναλωτές και πιστούς ακολούθους της κινέζικης εταιρίας και αφετέρου σηματοδότησε την κορύφωση του αμερικανο-κινεζικού εμπορικού πολέμου.

Ποιο είναι το πρόβλημα


Γενικότερα το πρόβλημα είναι οι περιορισμοί που θα έχουν όσοι έχουν κινητά Huawei ως προς τις παροχές που προσφέρει η Google.
Ειδικότερα η Google σε ανακοίνωσή της έγινε πιο συγκεκριμένη, αναφέροντας ότι συμμορφώνεται με τον νέο κανονισμό, αναστέλλοντας τις συναλλαγές με την κινεζική εταιρεία, οι οποίες απαιτούν τη μεταφορά υλικού, λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών, πέρα από εκείνες που είναι διαθέσιμες μέσω άδειας ανοιχτού λογισμικού (όμως τα Google Play, Gmail, Chrome, YouTube, Google Maps κ.α. δεν καλύπτονται, καθώς απαιτούν εμπορική συμφωνία με τη Google).

Με πιο απλά λόγια


Ουσιαστικά το Android δεν θα απαγορευτεί από τις συσκευές της Huawei,  απλά οι χρήστες των νέων συσκευών Huawei ΔΕΝ θα μπορούν να έχουν στη διάθεση τους αναβαθμίσεις ασφαλείας και τεχνική υποστήριξη του Android.
Οσο για τους υπάρχοντες χρήστες της Huawei, αυτοί θα μπορούν να «κατεβάζουν» αναβαθμίσεις των εφαρμογών της Google μέσω Google Play, με μία μόνο διαφορά.
Σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, όταν η Google κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση του Android (την οποία ετοιμάζει), η Huawei δεν θα επιτρέπεται να προσφέρει την αναβάθμιση στις συσκευές της,

Ποιες αγορές θα επηρεαστούν περισσότερο


Παρόλο που τα smartphones της Huawei είναι δύσκολο να τα βρεις κανείς στην αγορά των ΗΠΑ, η εταιρεία έρχεται δεύτερη σε πωλήσεις «έξυπνων κινητών» στον κόσμο, ενώ πρώτη είναι η Samsung.
Προφανώς οι περισσότερες πωλήσεις της Huawei γίνονται στην Κίνα, όπου εκεί το 32,95% των πολιτών επιλέγουν προϊόν από τον… τόπο τους.
Σύμφωνα με στοιχεία που έκανε η εταιρεία έρευνας αγοράς «Canalys» για την Business Insider, ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς smartphone είναι η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική, καθώς η Huawei είναι υπεύθυνη για το 23,34% των αγορών σε κινητά που γίνονται εκεί.
Σύμφωνα με την έρευνα, από την απόφαση της Google σχετικά με την Huawei θα επηρεαστούν η Λατινική Αμερική, η Ασία και λιγότερο απ΄όλους η Βόρεια Αμερική.

Τι λένε οι αναλυτές


Σύμφωνα με τον αμερικάνικο Τύπο η απόφαση της Google να «κόψει» την Huawei θα επηρεάσει αρνητικά την κινέζικη αγορά.
Μάλιστα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Samsung να συνεχίσει να έχει την πρώτη θέση στις πωλήσεις φέτος και του χρόνου.
Ετσι σύμφωνα με τους αναλυτές η Huawei δεν αποκλείεται να χάσει μέρος από το «κοινό» της, καθώς πολλοί καταναλωτές μάλλον θα αποφύγουν να αγοράσουν ένα κινητό που δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών Google Play, ούτε αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Τι ισχύει με την Ελλάδα- Ανακοίνωση

Από την πλευρά της με ανακοίνωσή της η Huawei Ελλάδας καθησυχάζει τους Ελληνες χρήστες, λέγοντας πως θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες αλλά και μελλοντικούς κατόχους.
«Η συνεισφορά της Huawei στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του λογισμικού Android παγκοσμίως είναι αξιοσημείωτη. Ως ένας από τους διεθνείς βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε εργαστεί επάνω στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα μέσα από το οποίο έχουν ωφεληθεί τόσο οι ίδιοι οι χρήστες όσο και η βιομηχανία. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones/tablets Huawei και Honor καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ανά τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο οικοσύστημα μέσα από το λογισμικό μας ώστε να παρέχουμε τη βέλτιστη εμπειρία στους χρήστες μας σε όλο τον κόσμο.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Huawei Ελλάδος.
ΠΗΓΗ - in.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου