Καλοκαιρινές εικόνες από τον Φάρο στη Σίφνο που σας ταξιδεύουν | Epirus World

Καλοκαιρινές εικόνες από τον Φάρο στη Σίφνο που σας ταξιδεύουν

Ο χρόνος για να έρθει το καλοκαίρι ξεκινά να μετρά αντίστροφα και ήδη οι περισσότεροι σχεδιάζουν τις εξορμήσεις τους στα ελληνικά νησιά. Και η Σίφνος είναι από τους προορισμούς που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Τα μέρη του νησιού, που μαγεύουν τον επισκέπτη είναι πολλά κι ένα εξ’ αυτών είναι και ο Φάρος.
Ο γραφικός οικισμός, που θεωρείται το ασφαλέστερο λιμάνι της Σίφνου, βρίσκεται στα Ν.Α. της και ήταν το επίσημο λιμάνι έως το 1883. Το όνομά του οφείλεται στην εγκατάσταση φάρου, στην είσοδο του λιμανιού για την ναυσιπλοΐα, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στα Ν.Α. της εισόδου του λιμανιού κοντά στο μοναστήρι του Σταυρού, από όπου η θέα απέναντι προς τη Χρυσοπηγή είναι μαγευτική.
Ο Φάρος είναι ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι με τρεις συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες, τη Φασολού, το Φάρο και το Γλυφό. Στην είσοδο του λιμανιού εκτείνεται ένας βράχος αποκομμένος από τη στεριά, πάνω στον οποίο βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, της πολιούχου της Σίφνου.








Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου