Βαρθολομαίος: Δεν θα παύσωμε να προσευχόμεθα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης | Epirus World

Βαρθολομαίος: Δεν θα παύσωμε να προσευχόμεθα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

Στο δίκαιο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να επαναλειτουργήσει η ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας στην τράπεζα της Ι.Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά την καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, στο περικαλλές Καθολικό της.
Αναφερόμενος στη στελέχωση της Πατριαρχικής Αυλής και των Επαρχιών του Οικουμενικού Θρόνου με νέους και μορφωμένους κληρικούς ο Παναγιώτατος επισήμανε: «Το ιδεώδες θα ήταν βέβαια να επαναλειτουργήσει η Σχολής της Χάλκης, αυτή που έδωσε τόσα στελέχη στην Εκκλησία, στην δική μας την Εκκλησία και σε άλλες αδελφές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες. Κατά τα 127 χρόνια της λειτουργίας της, έδωσε περίπου χίλιους αποφοίτους, εκλεκτά στελέχη εις τη διακονία της Εκκλησίας και του λαού του Θεού, και το 1971, ξαφνικά, άδικα, αυθαίρετα, μας την έκλεισαν οι εφ' ημάς τεταγμένες Αρχές και παρά τις προσπάθειές μας, τις προσευχές μας, παρά τις υποσχέσεις και τις ελπίδες που μας έδωσαν κατ' επανάληψη, δεν εννοούν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να μας δώσουν την ποθητή άδεια για να ανεβούμε και πάλι στον Λόφον της Ελπίδος, να έρθουν μαθηταί, να κρούσει ο κώδων της Σχολής, να ανάψουν τα φώτα των κοιτώνων και των σπουδαστηρίων και των παραδόσεων.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου