Πρώτο βραβείο στην Χειρουργική! Πρώτη πολυκεντρική μελέτη για τον ηπατοκυτταρικό καρκίνο | Epirus World

Πρώτο βραβείο στην Χειρουργική! Πρώτη πολυκεντρική μελέτη για τον ηπατοκυτταρικό καρκίνο

Το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας απέσπασε η Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στην διάρκεια του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος. Η εργασία αφορούσε στην χειρουργική αντιμετώπιση του Ηπατοκυτταρικού Καρκίνου (ΗΚΚ) - Ελληνική πολυκεντρική μελέτη με συγγραφείς τους: Γκλαντζούνη Γ, Σωτηρόπουλο Γ, Τζίμα Γ, Καραμπά Α,  Παλιούρα Α, Δαβάκη Σ, Φελέκουρα Ε.  Η ερευνητική κλινική εργασία αποτελεί την πρώτη πολυκεντρική μελέτη στην χώρα μας στην χειρουργική αντιμετώπιση του Ηπατοκυτταρικού καρκίνου.

Είναι συνεργασία της Χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την Α′ και Β′ Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και με το τμήμα χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων του Νοσοκομείου “Υγεία„.

Η Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της μελέτης.

Ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος είναι το πιο συχνό πρωτοπαθές κακόηθες νεόπλασμα του ήπατος. Είναι πολύ επιθετικός όγκος με επιβίωση μικρότερη του έτους εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Η χειρουργική αντιμετώπιση του όγκου αυτού αποτελεί την  καλύτερη θεραπεία, για την επίτευξη μακροχρόνιας  επιβίωσης σε συνδυασμό με καλή ποιότητα ζωής.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι εξειδικευμένες μονάδες Χειρουργικής Ήπατος της χώρας μας έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση του ηπατοκυτταρικού καρκίνου,  παρόμοια με αυτά των αντίστοιχων κέντρων του δυτικού κόσμου.

Η μελέτη αυτή έδειξε επίσης πως η μονάδα Χειρουργικής Ήπατος–Χοληφόρων–Πάγκρεατος της Χειρουργικής κλινικής   του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  Ιωαννίνων, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ερευνητικό και κλινικό  επίπεδο στην αντιμετώπιση των πρωτοπαθών νεοπλασμάτων ήπατος.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου