Η Ελλάδα έχει τη δική της «Καραϊβική» | Epirus World

Η Ελλάδα έχει τη δική της «Καραϊβική»

Εικόνες μοναδικές, ειδυλλιακές, σχεδόν εξωτικές είναι αυτές που αντικρίζει κανείς όταν βρεθεί στα Σύβοτα. Άλλωστε, η εναλλαγή του άφθονου πράσινου με τα γαλανά και τιρκουάζ νερά γίνεται με τρόπο μοναδικό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό τοπίο στα παράλια της Ηπείρου.
Τα Σύβοτα είναι χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο, τον οποίο κοσμούν, σαν κέντημα, νησάκια και νησίδες. Η δαντελωτή ακτογραμμή τα έχει όλα, από αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά μέχρι κρυφούς, άγνωστους ορμίσκους
Ήταν γνωστά από την αρχαιότητα, λόγω της ναυμαχίας των Συβότων του 433 π.Χ., ενώ σήμερα αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ηπείρου.
Σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό, βρίσκονται οι ακτές της Ηπείρου που είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Η σαγηνευτική Μπέλα Βράκα, η Μέγα Άμμος, η Μικρή Άμμος, η Πισίνα, η Μέγα Ντράφος και η Αγία Παρασκευή είναι μερικές από αυτές.








Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου