Φτάνει η ώρα λειτουργίας, πως θα στελεχωθεί το Πολυδύναμο | Epirus World

Φτάνει η ώρα λειτουργίας, πως θα στελεχωθεί το Πολυδύναμο

Με 26 άτομα θα στελεχωθεί το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολικών και Χρηστών Ναρκωτικών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, το οποίο αποτελεί μία πρότυπη δομή σε ολόκληρη την χώρα. Το Πολυδύναμο ή Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα την λειτουργία του μετά την ένταξη και της τελευταίας πράξης στο ΕΣΠΑ για την στελέχωσή της με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Βασικοί στόχοι είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου στέρησης σε χρήστες οπιοειδών και αλκοόλ, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κινητοποίηση, η προετοιμασία και (η κατά την ιατρική ένδειξη) παραπομπή σε κατάλληλο πρόγραμμα απεξάρτησης.

Η συγκεκριμένη δομή, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση που έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ευάγγελος Καρβούνης, θα περιέχει μονάδα κλειστής αποτοξίνωσης μέσω δύο ξεχωριστών τομέων: Νοσηλείας Αλκοολικών και Νοσηλείας Χρηστών Ναρκωτικών, στόχος των οποίων είναι η αντιμετώπιση του Στερητικού Συνδρόμου και άλλων Παθολογικών Καταστάσεων.
Πιο συγκεκριμένα, στη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης αναπτύσσονται πλήθος θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις «νόμιμες» εξαρτήσεις παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό κύκλο τουλάχιστον σε 200 ωφελούμενους, πιθανόν άπορους και οικονομικά αδύναμους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης.
Στελέχωση
Για την πλήρη στελέχωση και ασφαλή λειτουργία της Μονάδας θα αξιοποιηθεί έμπειρο τακτικό (υφιστάμενο) προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και έκτακτο νέο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί για χρονικό διάστημα εικοσι-τεσσάρων  μηνών, με την υπογραφή σύμβασης ΙΔΟΧ.
Το σύνολο του έκτακτου νέου προσωπικού που θα απασχοληθεί στην εν λόγω δράση θα αποτελείται από είκοσι-έξι (26) άτομα με τις απαραίτητες ειδικότητες μιας νοσοκομειακού τύπου δομής που παρέχει και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
Σχετικά με τις προσλήψεις των νέων Στελεχών, αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω της 6ης ΥΠΕ, σύμφωνα με το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τόσο την πρόσληψη Επικουρικών Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ όσο και Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού για τις λοιπές ειδικότητες.
Ειδικότερα σύμφωνα με το ν. 4325/11-05-2015 (Α' 47), άρθρο 34, καθορίστηκαν μετά συγκεκριμένων ρυθμίσεων οι διαδικασίες πρόσληψης τον Επικουρικών Ιατρών ενώ με την ψήφιση του  ν. 4542/2018 (Α΄95), άρθρο 3, θεσμοθετήθηκε η διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών.
Σχετικά έχουν δημοσιευθεί για την κατάρτιση καταλόγου ιατρικού προσωπικού η με αρ.πρωτ.Α2α/οικ.24317/30-3-16 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1005/Β/12-4-2016 με θέμα «Κατάρτιση και τήρηση καταλόγου - διαδικασία τοποθέτησης επικουρικών γιατρών» (πρόσκληση ενδιαφέροντος) αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας:
http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/3293-thrhsh-katalogoy-epikoyrikwn-iatrwn-kai-diadikasia-topothethshs
και  για την κατάρτιση καταλόγου λοιπού προσωπικού η από 15 Νοεμβρίου 2018 ανακοίνωση αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας:
http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5905-enarksh-ypobolhs-aithsewn-gia-thn-proslhpsh-kai-topothethsh-loipoy-epikoyrikoy-proswpikoy-plhn-iatrwn-gia-to-etos-2019
Συγκεκριμένα, το έκτακτο νέο προσωπικό που θα προσληφθεί θα αποτελείται από:
Α. ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Σύνολο 3)
- Δύο (2) Ψυχίατρους, Ιατροί ΕΣΥ.
- Ένας (1) Παθολόγος ΕΒ’, Ιατρός ΕΣΥ.
Β. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Σύνολο 16)
- Οχτώ (8) Νοσηλευτές ΤΕ.
- Οχτώ (8) Νοσηλευτές ΔΕ.
Γ. ΆΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ (Σύνολο 7)
- Ένας (1) Ψυχολόγος ΠΕ.
- Έξι (6) Φύλακες ΥΕ.
ΣΥΝΟΛΟ: 26 άτομα.
Για τις επιστημονικές ανάγκες του Κέντρου, σε συνέχεια Μνημονίου Συνεργασίας θα διατεθούν και δύο  επιστημονικοί συνεργάτες από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και δύο  επιστημονικοί συνεργάτες από το ΚΕ.Θ.Ε.Α.
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» γνωστοποιεί ότι θα αιτηθεί στην ΥΠΕ την πρόσληψη επαγγελματιών από τις ανωτέρω κατηγορίες που αξιολογήθηκαν και έχουν εγγραφεί στους καταλόγους Επικουρικού Προσωπικού και Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού και  καλούμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν στο αιτήματα για να ενταχθούν στους Καταλόγους τόσο των Επικουρικών Ιατρών όσο και του Λοιπού Προσωπικού της 6ης ΥΠΕ (σύμφωνα με τις δημοσιευθείσες ανακοινώσεις) έως και 1 μήνα μετά την τρέχουσα ημερομηνία καθώς μετά από τη λήξη του μηνός η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα αιτηθεί την έγκριση της κάλυψης των θέσεων προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.
Ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνονται εγκαίρως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του ιστοτόπου του Νοσοκομείου και του Πολυδύναμου Κέντρου και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου