Τα χαμηλά και τα ψηλά της Περιφέρειας, η κατανομή των εδρών | Epirus World

Τα χαμηλά και τα ψηλά της Περιφέρειας, η κατανομή των εδρών

Στο 57,1% οριστικοποιήθηκε το ποσοστό που συγκέντρωσε ο Αλέκος Καχριμάνης στην Περιφέρεια Ηπείρου με ενσωματωμένο πλέον το σύνολο των ψήφων. Ο Γιώργος Ζάψας πήρε το 14,8%, στην τρίτη θέση ο Σπύρος Ριζόπουλος με 9,7% ενώ στην τέταρτη βρίσκεται ο Δημήτρης Δημητρίου με 7,9%. Ο Γιώργος Πρέντζας με Λαϊκή Συσπείρωση πήρε το 6% των ψήφων, ο Νίκος Ζήκος με την Αριστερή Παρέμβαση το 1,8%, ο Κώστας Νουτσόπουλος και η Ανυπότακτη Ήπειρος το 1,3% ενώ στο 1,2% καθηλώθηκε ο Κώστας Αναγνώστου και η Ελληνική Αυγή.

To Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να έχει ενσωματώσει ακόμη αποτελέσματα από δύο εκλογικά τμήματα, δίνει την κατανομή εδρών, σύμφωνα με την οποία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εκπροσωπούνται τελικά όλες οι παρατάξεις.

Ο Αλέκος Καχριμάνης με το ποσοστό που συγκέντρωσε έχει την απόλυτη πλειοψηφία και κερδίζει 29 έδρες, ο Γιώργος Ζάψας επτά, ο Σπύρος Ριζόπουλος πέντε, ο Δημήτρης Δημητρίου τέσσερις, ο Γιώργος Πρέντζας τρεις και από μία Νίκος Ζήκος, Κώστας Νουτσόπουλος και Κώστας Αναγνώστου.

Η Θεσπρωτία είναι αυτή που έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στον Αλέκο Καχριμάνη καθώς ξεπέρασε το 60% και η Άρτα το χαμηλότερο το οποίο ωστόσο είναι πάνω από το 53%.

Ο Γιώργος Ζάψας πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Άρτα και το χαμηλότερο στο Νομό Ιωαννίνων ενώ ο Σπύρος Ριζόπουλος τα πήγε καλύτερα στο Νομό Θεσπρωτίας και το χαμηλότερο ποσοστό το κατέγραψε στο Νομό Ιωαννίνων.

Οι Δήμοι που έδωσαν το υψηλότερο ποσοστό στον Αλέκο Καχριμάνη είναι Μετσόβου με 71,1, Φιλιατών με 70,8%, Ζαγορίου με 67,2 και Δωδώνης με 63%.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου