Όταν κοιτάς τη Νάξο από ψηλά, μοιάζει με ζωγραφιά | Epirus World

Όταν κοιτάς τη Νάξο από ψηλά, μοιάζει με ζωγραφιά

«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά», λέει ο στίχος του τραγουδιού του Κώστα Χατζή. Και σίγουρα με ζωγραφιά μοιάζει και η Νάξος σαν την κοιτάξεις από ψηλά. Το όμορφο κυκλαδίτικο νησί αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών, στους οποίους έχει να προσφέρει πολλές επιλογές για τις διακοπές τους.
Αλλά η Νάξος δεν έχει μόνο τις φυσικές της ομορφιές, τα καταγάλανα νερά της και τις παραλίες της. Κουβαλά μαζί της και μία ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Και που μέχρι και σήμερα θα βρείτε τα μνημεία που συνδέουν το σήμερα με το χθες, αλλά και στέκονται εκεί αγέρωχα για να υπενθυμίσουν στον ταξιδιώτη (αλλά και να συστήσουν) το ένδοξο παρελθόν της.
Το νησί της Αριάδνης αποτελεί ένα μοναδικό κράμα με παραδοσιακούς οικισμούς, ενετικούς πύργους, και βυζαντινά ξωκλήσια με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Η μαγευτική ενδοχώρα, οι αχανείς αμμουδερές παραλίες με κεδροδάση στη νότια πλευρά του νησιού και τα τοπία άγριας ομορφιάς στην ανατολική ακτή αποδεικνύουν γιατί η Νάξος συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών στο Αιγαίο.
Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα βρίσκεται στη νησίδα Παλάτια, εκεί όπου στέκει αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια. Ο επισκέπτης θα επισκεφθεί το μεσαιωνικό Κάστρο, θα περπατήσει στα σοκάκια της Παλιάς Αγοράς και θα βρει στο διάβα του μεταξύ άλλων το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Σχολή των Ουρσουλινών, το Ενετικό και Βυζαντινό Μουσείο και την Καθολική Μητρόπολη.
Θα απολαύσει τα καταγάλανα νερά στην παραλία Αγία Άννα, στο διάσημο Άγιο Προκόπιο, στη μαγευτική Πλάκα και τον Άγιο Γεώργιο. Θα γευτεί την αυθεντική Νάξο δοκιμάζοντας απειραθίτικο ρόστο και χοιρινό φρικασέ με προβάτσες.
Στα νοτιοανατολικά του νησιού βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες της Νάξου. Περιτριγυρισμένη από χρυσαφένιους αμμόλοφους και κέδρους, η παραλία Πυργάκι πήρε το όνομά της από το λόφο που βρίσκεται εκεί και ήταν παρατηρητήριο για τους πειρατές.
Ο ταξιδιώτης θα απολαύσει με τις ώρες θάλασσα και ήλιο και θα κάνει windsurfing. Τα ρηχά της νερά αποτελούν ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά, ενώ διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους τουρίστες.
Τα περισσότερα από εξήντα χωριά με έντονο κυκλαδικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη αισθητική καλούν τον ταξιδιώτη να τα εξερευνήσει.









Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου