Χατζηδάκης: Αν θέλουν να καλύψουν τον Πολάκη, αυτό το καταγράφει ο κόσμος | Epirus World

Χατζηδάκης: Αν θέλουν να καλύψουν τον Πολάκη, αυτό το καταγράφει ο κόσμος

«Τίποτε δε θέλουμε να καθυστερήσουμε, άλλωστε αν η πλειοψηφία θέλει να καλύψει τον κ. Πολάκη, θα τον καλύψει και το θέμα θα λήξει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών -και υποψήφιος στον βόρειο τομέα στις επόμενες εθνικές εκλογές - Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».
Απαντώντας στην κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης ότι η πρόταση μομφής αποσκοπεί στο να καθυστερήσει την ψήφιση θετικών μέτρων για την οικονομία ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Το ζήτημα είναι βαθειά πολιτικό και ανθρώπινο, το θέμα του κ. Πολάκη και των δηλώσεών του εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου [...] Αυτή η κυβέρνηση που θεωρητικά λέει ότι εκφράζει το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου [...] θέλει να καλύπτει τέτοιου είδους απρεπείς και προσβλητικές δηλώσεις και αυτό συνάδει με το νέο ήθος, που εκφράζει η κυβέρνηση; Αν θέλουν να καλύψουν -όπως φαίνεται με την στάση του ίδιου του πρωθυπουργού- την συμπεριφορά του κ.Πολάκη, τότε αυτό το καταγράφει ο κόσμος και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι πλέον μόνο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο για τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά και για το ίδιο το αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης. Σε τι πιστεύει τελικά αυτή η κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι είναι κυβέρνηση των πολλών: Είναι κυβέρνηση των πολλών ή είναι κυβέρνηση των Πολάκηδων, κυβέρνηση που απλώς λατρεύει την καρέκλα; [...] Είναι ένα θέμα το οποίο πάει πέρα από την ανθρώπινη συμπεριφορά, τους κανόνες ευγενείας και έχει να κάνει με το πολιτικό ήθος και τις αξίες που πρεσβεύουμε στη ζωή. Ο κ. Πολάκης δεν είναι ένας πολίτης απλώς, είναι υπουργός και η πολιτική έχει έναν παιδαγωγικό ρόλο εκ των πραγμάτων».
Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ έχει ακροδεξιά ατζέντα, την οποία επιχειρεί να αποκρύψει ο κ.Χατζηδάκης επισήμανε: «Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, όπως τα αντίστοιχα της Ευρώπης, με έναν πρόεδρο ο οποίος προέρχεται από το κέντρο και που αυτή την ώρα προηγείται --όχι φυσικά γιατί οι Έλληνες έχουν γίνει ακροδεξιοί, αλλά γιατί έχουν απογοητευτεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί εξαπάτησε τον κόσμο και γιατί έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και γιατί δεν υπάρχει καμία προοπτική και ελπίδα στον τόπο. Και σε όλα αυτά "κερασάκι στην τούρτα" είναι αυτή η συμπεριφορά, ο κυνισμός και η αλαζονεία της κυβέρνησης, που έρχεται να κάνει χειρότερα τα πράγματα και για την ίδια και για τη χώρα. Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αποπνέουν έναν τέτοιον αέρα, να δείχνουν ότι τελικά δεν πιστεύουν σε τίποτα, παρά μόνο στην καρέκλα».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου