Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων … μήλον της πολιτικής έριδος! | Epirus World

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων … μήλον της πολιτικής έριδος!

Στο… αεροδρόμιο Ιωαννίνων μεταφέρεται τις τελευταίες ώρες η πολιτική αντιπαράθεση για την επταήμερη εργασία που πυροδοτήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Κοινωνικά δίκτυα και μέσα των Αθηνών, επέλεξαν την φωτογραφία με τους εργάτες στην σκαλωσιά προκειμένου να παρουσιάσουν διάφορα σενάρια τα οποία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Ορισμένοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι αστυνομικοί από την φρουρά του πρωθυπουργού…. ντύθηκαν εργάτες για να δημιουργηθεί το απαραίτητο σκηνικό για τις ανάγκες της επίσκεψης. Και πολλά άλλα γράφηκαν για το αεροδρόμιο της πόλης το οποίο τείνει να γίνει το πιο διάσημο της χώρας!

Όλα αυτά βέβαια απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Τα έργα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τους τελευταίους μήνες εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Άλλωστε οι εσωτερικοί χώροι είναι ένα απέραντο εργοτάξιο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι όσοι αναχωρούν ή όσοι φτάνουν στον «Βασιλιά Πύρρο».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι αεροπορικές εταιρίες, η Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες είναι κυριολεκτικά μεταφερόμενοι και επιτελούν το έργο τους με τεράστιες δυσκολίες εξ αιτίας των εργασιών.

Στο αεροδρόμιο δεν υφίσταται αίθουσα αφίξεων και οι αφίξεις γίνονται από την αίθουσα αναχωρήσεων, πράγμα διόλου εύκολο όχι μόνο για τους επιβάτες αλλά και για όλους τους άλλους.

Η πίεση που ασκείται στην κατασκευαστική εταιρία τόσο από την επιβλέπουσα αρχή όσο και από την ΥΠΑ είναι τεράστια προκειμένου να αποδοθούν ζωτικοί χώροι για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία μέχρι το πέρας των εργασιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα, τα εργοτάξια δουλεύουν και Σαββατοκύριακα ενώ η διακοπή για τις ημέρες του Πάσχα ήταν η ελάχιστη δυνατή.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από το χώρο του αεροδρομίου το τελευταίο διάστημα το εργοτάξιο δούλεψε ακόμη και νύχτα. Κι αυτό για να κερδίσει έστω και λίγο χρόνο καθώς ο καιρός δεν στέκεται ευνοϊκός.

Αυτό που πιέζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση είναι η έναρξη των πτήσεων από την Σκανδιναβία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαΐου. Ως γνωστόν πρόκειται για πτήσεις τσάρτερ οι οποίες διαρκούν μέχρι τον Οκτώβριο, μεταφέρουν τουρίστες στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου και την τελευταία διετία αυξάνονται καθώς υπάρχει πλέον η δυνατότητα ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο.

«Ο χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών πιέζει ασφυκτικά. Τα χρήματα υπάρχουν και ο εργολάβος από την πλευρά του προσπαθεί να ανταποκριθεί», σημειώνουν άνθρωποι του αεροδρομίου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου