Σπαγγέτι καρμπονάρα με αρακά και μπέικον | Epirus World

Σπαγγέτι καρμπονάρα με αρακά και μπέικον

Υλικά για 2 άτομα

  • 300 γραμμάρια σπαγγέτι
  • ½ κούπας κεφαλογραβιέρα
  • 1 κούπα ρεγκάτο
  • 200 γραμμάρια αρακάς
  • 50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
  • 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνετε το μπέικον ψιλοκομμένο και τον αρακά.
  3. Αφήνετε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν.
  4. Ανακατεύετε, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύετε.
  5. Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτετε τα ζυμαρικά τα οποία έχετε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου