Μπολσονάρου: Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στη Βραζιλία | Epirus World

Μπολσονάρου: Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στη Βραζιλία

«Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στην Βραζιλία» υποστήριξε ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, παρά τις σοβαρές διακρίσεις που αντιμετωπίζουν έγχρωμοι άνθρωποι στη χώρα του.
Ο αρχηγός του λατινοαμερικανικού κράτους στην συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο Rede, αντέκρουσε τις μομφές που δέχεται για τα ρατσιστικά, μισογυνικά και ομοφοβικά του ολισθήματα και θέσεις.
«Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στη Βραζιλία. Βαρέθηκα αυτή την μανία να μπαίνουν οι μαύροι ενάντια στους λευκούς, οι ομοφυλόφιλοι εναντίον ετερόφυλων», είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος στην συνέντευξή του στην διάσημη παρουσιάστρια Λουτσιάνα Χιμένεζ, γνωστή για το γιο που έχει με τον τραγουδιστή των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ.
«Λένε ότι είμαι ομοφοβικός, ρατσιστής, φασίστας, ξενοφοβικός, αλλά κέρδισα τις εκλογές», τόνισε ο Μπολσονάρου. «Με ένα τέτοιο βιογραφικό, δεν θα έπρεπε να είχα εκλεγεί ούτε δημοτικός σύμβουλος. Οι άνθρωποι κατανοούν ότι στόχος ήταν ένας αθώος».
Σε μια απόπειρά του να αποδείξει τον αντιρατσισμό του, ο Βραζιλιάνος πρώην αξιωματικός του στρατού αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το 1978 όταν έσωσε έναν στρατιώτη από πνιγμό, ο οποίος «συμπτωματικά ήταν μαύρος».
«Αν ήμουν ρατσιστής, τι θα έκανα βλέποντας έναν μαύρο να πέφτει στο νερό; Θα έμενα με σταυρωμένα χέρια», είπε ο Μπολσονάρου, που δεν έχει διορίσει κανέναν μαύρο στην κυβέρνησή του.
Στη Βραζιλία, πολλοί έγχρωμοι άνθρωποι πέφτουν συχνά θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, ιδίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παρά την πολιτική ποσοστώσεων που επέτρεψε σε πολλούς μαύρους να έχουν πρόσβαση σε πανεπιστήμια, οι ανισότητες παραμένουν στην αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής, από το 54% των Βραζιλιάνων μαύρων και μιγάδων, μόνο το 5% κατέχει διευθυντικές θέσεις.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου