Η πόλη που τιμωρεί θορύβους, κλάματα και τσακωμούς με πρόστιμο | Epirus World

Η πόλη που τιμωρεί θορύβους, κλάματα και τσακωμούς με πρόστιμο

Παραβατική συμπεριφορά που επιφέρει πρόστιμο θεωρείται το να κλαίει κάποιος ή να τσακώνεται μέσα στο σπίτι του, αν ζει στο Newcastle-Under-Lyme της Βρετανίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Staffordshire δεν επιτρέπεται να κλαίνε, να τσακώνονται ή να χτυπούν δυνατά μέσα στο σπίτι τους, όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός που εκδίδουν τα τοπικά συμβούλια για να αποτρέψουν τους πολίτες από το να ενοχλούν τη ζωή των γειτόνων τους.
Τους κανονισμούς αυτούς είχε μάλιστα εισάγει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι όταν ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου το 2014 και αφορούν όλους τους άνω των 16 ετών.
Το συμβούλιο στο Newcastle-Under-Lyme, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επέδωσε σε έναν κάτοικο ειδοποίηση «να μην προκαλεί θορύβους με κραυγές, άνοιγμα τρύπας, κλάμα και σφυριές στον τοίχο» τον Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από παράπονα του γείτονά του.
Η ειδοποίηση ανέφερε πως δεν πρέπει οι θόρυβοι αυτοί να ακούγονται έξω από το σπίτι, οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύχτας.
Το συμβούλιο πρόσθετε πως δεν είχε άλλες αναφορές για πρόκληση θορύβου και ανακοίνωσε πως δεν έχει επιβάλει πρόστιμα.
Ωστόσο εάν κάποιος κάτοικος λάβει ειδοποίηση και δεν συμμορφωθεί με αυτή, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο από 113 έως 2.800 ευρώ. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, προβλέπεται πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 23.000 ευρώ.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου