Υπέροχες εικόνες από το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο | Epirus World

Υπέροχες εικόνες από το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο

Εικόνες που συναρπάζουν και κόβουν την ανάσα είναι αυτές που έρχονται από το δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο. Έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ευρώπη, που είναι συγχρόνως και ιδανικός για τη διαβίωση αρπακτικών πουλιών. Μάλιστα, στην περιοχή φιλοξενούνται τα 36 από τα 38 είδη αρπακτικών πουλιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια είδη, όπως ο βασιλαετός  και ο κραυγαετός. Επίσης, είναι η μοναδική περιοχή, όπου συναντώνται ταυτόχρονα τα τρία από τα τέσσερα διαφορετικά είδη γυπών (μαυρόγυπας, όρνιο, ασπροπάρης) της Ευρώπης.
Το δάσος πήρε το όνομά του από το χωριό Δαδιά, έναν γραφικό οικισμό 67 χλμ. βόρεια της Αλεξανδρούπολης. Η βλάστηση αποτελείται κυρίως από ώριμα δάση μαύρης και τραχείας πεύκης καθώς και από δάση βελανιδιάς. Η πλούσια δασική κάλυψη διακόπτεται συχνά από ξέφωτα, μικρά βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις.
Η περιοχή του δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου είναι από το 1980 προστατευόμενη και συμπεριλαμβάνεται στον ελληνικό κατάλογο NATURA 2000 μεταξύ των υπόλοιπων 27 προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας.









Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου