Τοποθετούνται και πάλι οι δίγλωσσες πινακίδες | Epirus World

Τοποθετούνται και πάλι οι δίγλωσσες πινακίδες

Οι έντονες αντιδράσεις της ελληνικής μειονότητας και οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην κυβέρνηση Ράμα από διπλωματικούς κύκλους είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει και πάλι η τοποθέτηση των δίγλωσσων πινακίδων.

Η τοποθέτηση ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες προς ευχάριστη έκπληξη όλων.

Οι πινακίδες είχαν ξηλωθεί νύχτα από την αλβανική αστυνομία γεγονός που στηλίτευσε έντονα τόσο η Ομόνοια όσο και το ΚΕΑΔ.

Το ΚΕΑΔ δια του Προέδρου του Βαγγέλη Ντούλε με αφορμή και αυτό το γεγονός καταγγέλλει τις φωνές μίσους που δημόσια διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από πολιτικές δυνάμεις της χώρας και απευθύνεται στην Εισαγγελία ζητώντας να εξετάσεις τις περιπτώσεις αυτές.

Παράλληλα απαιτεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις πολιτικές της αναφορικά με το σεβασμό και την προστασία των δικαιωμάτων των Μειονοτήτων σε συνταύτιση και με το γράμμα και το πνεύμα την τέταρτης αξιολόγησης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Αλβανία, η οποία δημοσιοποιήθηκε το Μάρτιο του 2019, τροποποιώντας και συμπληρώνοντας τη Νομοθεσία, συγκροτώντας τις απαραίτητες δομές εφαρμογής, εφαρμόζοντας συστηματικά προγράμματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης της κοινής γνώμης σχετικά με τα δικαιώματα των Μειονοτήτων.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου